ארוחה מהירה

מתכון לפיצה-פיתה מקמח מלא עם רוטב עגבניות גמיש

זה מתכון של קיצורי דרך לפיצה מהירה במיוחד, אך יש בו רוטב עגבניות שמסתדר נהדר גם עם פסטות, קציצות, פיצות ובעצם, בכל פעם שתצטרכו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 פיתות מחיטה מלאה
  • 1 פלפל צהוב / אדום, חתוך לרצועות
  • 1 כוס פרוסות פטריות (לא חובה)
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים פרוסים (לא חובה)
  • 85 גרם מוצרלה טרייה / גבינה צהובה, מגוררת
  • בזיליקום טרי, פרוס
  • לרוטב:
  • 1/4 כפית שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 400 גרם עגבניות שלמות מקולפות, קצוצות גס
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • מלח

אופן הכנת פיצה-פיתה ורוטב עגבניות גמיש:

הכנת רוטב העגבניות:

1. בסיר על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך כ-4 דקות, עד שהם משחימים מעט וריחניים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומתבלים במלח פי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-35 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

הרכבת הפיצה:

2. מסדרים את הפיתות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומורחים על כל אחת 1/3 כוס מרוטב העגבניות. מוסיפים את רצועות הפלפלים (וגם את הפטריות והזיתים - אם רוצים) ומפזרים מעל גבינה מגורדת.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הפיתות משחימים קלות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הבזיליקום, חותכים למשולשים ואוכלים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר