פיצה-פיתה מקמח מלא עם רוטב עגבניות גמיש
פיצה-פיתה מקמח מלא עם רוטב עגבניות גמיש (צילום: www.eatyourselfskinny.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 פיתות מחיטה מלאה
  • 1 פלפל צהוב / אדום, חתוך לרצועות
  • 1 כוס פרוסות פטריות (לא חובה)
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים פרוסים (לא חובה)
  • 85 גרם מוצרלה טרייה / גבינה צהובה, מגוררת
  • בזיליקום טרי, פרוס
  • לרוטב:
  • 1/4 כפית שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 400 גרם עגבניות שלמות מקולפות, קצוצות גס
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • מלח

אופן הכנת פיצה-פיתה ורוטב עגבניות גמיש:

אאא

הכנת רוטב העגבניות:

1. בסיר על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך כ-4 דקות, עד שהם משחימים מעט וריחניים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומתבלים במלח פי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-35 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

הרכבת הפיצה:

2. מסדרים את הפיתות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומורחים על כל אחת 1/3 כוס מרוטב העגבניות. מוסיפים את רצועות הפלפלים (וגם את הפטריות והזיתים - אם רוצים) ומפזרים מעל גבינה מגורדת.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הפיתות משחימים קלות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הבזיליקום, חותכים למשולשים ואוכלים חם.

מקור