מתכון לפיצה על בסיס ברוקולי - דלת פחמימות וללא גלוטן

אחרי פיצה על בסיס כרובית ופיצה על בסיס חצילים מגיע ההמשך המתבקש: פיצה על בסיס ברוקולי - רק הבצק שונה, התוספות לפי טעמכם. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש ברוקולי קטן (צריך למלא 2-3 כוסות לאחר הגריסה)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי (לא חובה)
  • תוספות:
  • 1/4 כוס רוטב פיצה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • פטריות / זיתים / ירקות אהובים אחרים (לא חובה)

אופן הכנת פיצה על בסיס ברוקולי:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. במעבד מזון או בפומפייה, גורסים את הברוקולי לפתיתי "אורז". מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל למשך 1-2 דקות לאידוי. מצננים למשך דקה מחוץ למיקרוגל, ומעבירים למגבת נקייה. סוחטים היטב את הנוזלים מהברוקולי עד לקבלת כדור פתיתי ברוקולי יבש.

3. בקערה גדולה, מערבבים את הברוקולי, הביצים, הגבינות והתיבול עד לקבלת "בצק" אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית, ויוצרים פאי פיצה עגול בעובי 1 ס"מ.

4 אופים במשך 10-12 דקות, עד שהקצוות משחימים קלות. מוציאים, מורחים על הפאי את רוטב הפיצה, מפזרים גבינה ושאר תוספות אהובות ומחזירים לתנור למשך 10-12 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה. מצננים 5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר