טאקו דג פריך אפוי עם קולסלאו כרוב
טאקו דג פריך אפוי עם קולסלאו כרוב (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 700 גרם דג אמנון, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס"מ
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפות תערובת תיבול לטאקו
  • לקולסלאו:
  • 2 כוסות כרוב סגול מגורד
  • 2 כוסות כרוב לבן מגורד
  • 2 גזרים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • גרידת קליפה + מיץ של 1 ליים או לימון קטן
  • 1/4 כוס חומץ אורז (או חומץ לבן)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • להרכבת המנה:
  • 12 טורטיות
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים, לקישוט

אופן הכנת טאקו דג:

אאא

הכנת הדגים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותה בנדיבות בתרסיס בישול או משמנים היטב.

2. בצלחת רחבה ורדודה, טורפים את הביצים. בצלחת גדולה ורדודה נוספת, מערבבים את הקמח עם תערובת תיבול הטאקו.

3. טובלים את רצועות הדג בביצים, ואז מצפים מכל צד בתערובת הקמח ומסדרים בתבנית. מרססים את הדגים בתרסיס בישול / מזלפים מעל מעט שמן.

4. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהדגים זהובים היטב. באמצע האפייה, הופכים את הדגים. מוציאים מהתנור, ומניחים בצד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

הכנת הקולסלאו:
5. בקערה גדולה, מערבבים היטב את שני סוגי הכרוב, הגזר, הבצל הסגול, הפלפל החריף, גרידת ומיץ הליים / הלימון, החומץ ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד.

הרכבת המנה:
6. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ועובדים בקבוצות: מניחים 2-3 טורטיות בכל פעם במחבת ומשחימים אותן במשך דקה מכל צד. 

7. ממלאים כל טורטייה ב-1-2 רצועות דג, מוסיפים 2-3 כפות קולסלאו והנוהגים בהיתר יכולים לזלף מעל שמנת חמוצה. מקשטים בכוסברה ומגישים מיד.

מקור