מטבעות שוקולד ופירות יבשים
מטבעות שוקולד ופירות יבשים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות - משמשים / שזיפים / חמוציות / אננס
  • שקדים פרוסים
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 40 גרם חמאה או מרגרינה
  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי

אופן הכנת מנדיאנטים:

אאא

1. ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה היטב לתוך השוקולד (מי שיודע לטמפרר שוקולד - זה הזמן).

2. מוזגים מהשוקולד המומס בגובה 0.5 ס"מ לתבניות סיליקון בקוטר 5 ס"מ, מפזרים מעל מעט מהפירות יבשים ושקדים פרוסים, ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3. ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי, מוסיפים אליו את החמאה הנותרת ומערבבים.

4. מוזגים כ-1 ס"מ מהשוקולד הלבן על השוקולד המריר, ובשלב זה ניתן לפזר מעל מעט ברס. מקפיאים שוב למשך חצי שעה, להתייצבות, ומגישים קר על מצע קקאו או אבקת סוכר.