שבועות: מתכון לעוגת לוטוס, גבינה ושוקולד לבן

עוגה קלילה במרקם רך עם שילוב טעמים מוצלח של שוקולד לבן וממרח לוטוס. לשם קבלת דפנות חלקות מומלץ להצטייד בשקף לעוגה (אוכל, שיווקי)

עוגת לוטוס, גבינה ושוקולד לבן. (צילום: יחצ)

מתכון לעוגת לוטוס, גבינה ושוקולד לבן

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים

75 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

25 גרם חמאה

1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%

1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

65 גרם (1/3 כוס) סוכר

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי :

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.

שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.

מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על העוגה הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר