עוגיות טביעת אצבע במלית ממרח לוטוס.
עוגיות טביעת אצבע במלית ממרח לוטוס. (צילום: יחצ)
אאא

מתכון לעוגיות טביעת אצבע במלית ממרח לוטוס

חומרים לכ–25 עוגיות:

1 כוס (140 גרם) קמח

1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו

קורט מלח

120 גרם חמאה רכה

2/3 כוס (135 גרם) סוכר

1 ביצה מופרדת

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס ברס ( להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה) או 1/2 כוס אגוזי לוז או פקאנים קצוצים

למלית:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מכינים את העוגיות: מנפים לקערה קמח וקקאו ומוסיפים מלח. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים ומערבלים רק עד שנוצר בצק. עוטפים ומצננים במקרר חצי שעה.

מחממים את התנור ל–175 מעלות.

שמים חלבון בקערית. בקערית נוספת שמים ברס או אגוזים קצוצים. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, טובלים כל כדור בחלבון ביצה ומיד אח"כ מגלגלים בברס. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.  בעזרת ידית כף עץ יוצרים גומחה קטנה בכל עוגיה.

אופים כ-10 דקות בלבד. מייד כשהעוגיות יוצאות מהתנור יוצרים שוב גומחות שתפחו בזמן האפייה בעזרת ידית כף עץ. עובדים במהירות ובזהירות. מצננים.

ממלאים את העוגיות: מעבירים ממרח לוטוס לשק זילוף (אם הממרח נוקשה מידי מחממים  אותו בתוך השק מספר שניות במיקרוגל. נזהרים מחימום יותר). גוזרים בשק פתח בקוטר 1/2 ס"מ ומזלפים את הממרח לתוך השקעים של העוגיות. מניחים להתייצבות.

שומרים את העוגיות  בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. מומלץ לסדר את העוגיות בשכבות ולהניח נייר אפייה בין שכבה לשכבה.