אאא

 סלט טבולה פתיתים קליל

כשמתחשק משהו קליל, כשלא רוצים לעמוד הרבה זמן במטבח, אחרי שאכלנו המון, זה הזמן להכין סלט טבולה בריא, מרענן ומחזק

4 מנות

רשימת המצרכים:

לסלט:

1/2 חבילת פתיתים אסם

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור כוסברה

3 גבעולי סלרי

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1 חופן שקדים מולבנים (מושחמים במחבת)

לרוטב:

מיץ מחצי לימון

שמן זית לפי הטעם

מלח

הכנה:

מבשלים את הפתיתים עד ריכוך במים. מסננים ומצננים אותם.

קוצצים את כל הירוקים ומניחים בקערה, מוסיפים את הפתיתים, החמוציות והשקדים.

מוסיפים מלח, שמן ולימון ומערבבים היטב.

צילום: שרית גופן | סטיילינג והכנה: ענת לבל


קוסקוס רויאל – דודו בן שמחון

מנה עדינה ומלכותית של קוסקוס ומרק עם המון ירקות, גרגירי חומוס ותיבול מתקתק

8 מנות 

רשימת המצרכים:

2 שקיות קוסקוס אסם 

לירקות:

2 גזרים פרוסים למקלות ארוכים

2 קישואים פרוסים למטבעות

4 חתיכות דלעת

2 בטטות חתוכות לפלחים

1 כרוב קטן חתוך לרבעים

4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות

1 צרור עלי סלרי

1 ראש סלרי חתוך למקלות

1 כוס גרגירי חומוס מושרים

לתיבול:

1 כף קינמון

1 מקל קינמון

5 כפות סוכר

1 כוס צימוקים

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף אסם 

4 שזיפים מיובשים

מלח ופלפל לפי הטעם 

הכנה:

מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות בגב האריזה, מכסים במגבת ומניחים בצד.

מסדרים את הירקות בסיר ומפזרים מעליהם את התבלינים, הצימוקים, גרגירי החומוס והשזיפים.

מכסים במים ומביאים לרתיחה כ - 10 דקות.

מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי עד התרככות הירקות.

 מסדרים את הקוסקוס בקערת הגשה עמוקה, יוצרים במרכז גומה ומסדרים בה את הירקות, גרגירי החומוס והרוטב.

צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל | הכנה: בת חן דיאמנט