באנו לעזור

מתכון לסלט תפוחי אדמה משודרג שהוא בעצם ארוחה

לא חשבנו שאפשר לשפר את סלט תפוחי האדמה הקלאסי, אבל אז פגשנו את המתכון הזה. הקונספט: רוטב שלא מכיל מיונז בכלל וחוסך לנו המון קלוריות מיותרות בלי לוותר על הטעם. בנוסף,הסלט נשמר היטב 5 ימים במקרר. נראה שרשמית, מצאנו את ארוחת הצהריים שלנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט תפוחי אדמה משודרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה, לא מקולפים - שטופים היטב וחתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה על אש גבוהה סיר בינוני מלא מים. מוסיפים את נתחי תפוחי האדמה והביצים (שלמות, בקליפתן) ומבשלים במשך 15 דקות. אם לאחר 15 דקות תפוחי אדמה אינם רכים כאשר נועצים בהם מזלג, מסירים את הביצים מהמים וממשיכים להרתיח את תפוחי האדמה עוד כמה דקות, עד שהם לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה והביצים ושוטפים אותם במים קרים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. בקערה קטנה, טורפים יחד את השמנת החמוצה, החרדל, החומץ, המלח, הפפריקה והפלפל השחור.

3. חותכים את קוביות תפוחי האדמה לחצי ומוסיפים לקערה הגדולה. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את הביצים ומוסיפים לקערה הגדולה.

4. יוצקים על הכל את הרוטב, מערבבים בעדינות לציפוי מלא ומגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום עד חמישה ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר