באנו לשדרג

מתכון לצ'יפס לפת אפוי

כי אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה: א. להפוך ירקות מפתיעים לצ'יפס ב. לאפות במקום לטגן - וכן, הוא טעים וממכר בדיוק כמו המקור. באחריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צ'יפס לפת אפוי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 לפתות בינוניות, קלופות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית במחצית מכמות השמן.

2. חותכים את הקצוות בכל לפת, ואז חוצים לרוחב ואז שוב חותכים לרוחב כל חצי ואז חותכים כל רבע לשני פלחים עבים (אמורים להתקבל 8 פלחים מכל לפת).

3. בקערה גדולה, מערבבים את הלפתות עם עם שאר שמן הזית ומתבלים בפפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל שחור.

4 מפזרים את הלפתות בתבנית בשכבה אחת ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור, הופכים את הלפתות (כך שהן ייצלו משני הצדדים) ואופים במשך 15-20 דקות נוספות. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר