בחירות 2019

אלי ישי: התנאי לאחדות עם ש"ס - ריצ׳רץ

יו"ר 'יחד' אלי ישי, שמתכוון להתמודד גם בבחירות הקרובות לאחר שנכשל בבחירות 2015, הודיע כי התנאי שלו לאחדות עם ש"ס הוא ריצ׳רץ: "דרעי התנגד בתוקף להצעה" (פוליטי)

אלי ישי (צילום: פלאש 90)

יו"ר 'יחד' אלי ישי הצהיר הבוקר (שלישי) כי התנאי שלו לריצה משותפת עם ש"ס היא חלוקה לפי שיטת הריצ׳רץ. נציג לכל מפלגה. יצוין כי דבריו מגיעים בזמן שבש"ס אין כוונה להתייחס לנושא שכן לדברי בכיר במפלגה: "הבחירות לרשויות הוכיחו שאלי ישי אינו מהווה איום על המפלגה, הוא לא חלק מהמשחק, שיתמודד שוב להתרסקות הסופית שלו. ש"ס חזקה מתמיד - כפי שהוכח בבחירות המקומיות".

לדברי אלי ישי: "לפני כשנתיים, בחול המועד סוכות, הגיע הרב יעקב בנו של חכם שלום כהן שליט"א, לביקור חג אצל מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א. במהלך הביקור, הביע מרן רה"י את רצונו להביא לאחדות בציבור הספרדי והציע הסכם שלום בצורת ריצה משותפת בין ש"ס ל׳יחד׳ על בסיס ריצ׳רץ׳.

"המטרה בהצעה כזו היתה לנצל את כל האלקטורט שיש למפלגת 'יחד' ולהביא כמה שיותר מצביעים עבור הרשימה המאוחדת. לצערנו הרב, ולמרות רצונו של הציבור הספרדי כולו, אריה דרעי התנגד בתוקף להצעת השלום ובחר במחלוקת על פני האחדות".

ישי טוען כי: "כשרואים את מצבה של תנועת ש"ס בסקרים, כשהיא מתנדנדת סביב אחוז החסימה, הכאב גדול שבעתיים. הציבור החרדי עומד בפני האתגר - אולי הגדול ביותר שידע מימיו - חוק גיוס שמאיים על עולם התורה, וברור כי רק נציגות חרדית חזקה תוכל לחוקק חוק ראוי, שייטיב עם תלמידי הישיבות".

"למרות כל זאת", הוסיף אלי ישי, "דרעי מעדיף לסכן את קיומה של תנועת ש״ס, ובלבד שלרבבות מצביעי ׳יחד׳, לא תהיה נציגות בכנסת. זה לא יעזור לו. מפלגת ׳יחד׳ תתמודד לכנסת, ובעז"ה נבחר ונצליח. ההצעה שקיבל הרב יעקב כהן ממרן רה״י שליט"א, היא היחידה שרלוונטית ומלבדה לא היה ניסיון נוסף מצידנו לחבירה אל ש"ס".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

79
הפעם בוחרים "יחד"
עזריאל ע
זה שקר.. וכידוע לכל מתפלג היום קוראים בשם 'איחוד'... איחוד הצלה וכו'....
אחד
78
אלה שכותבים ארור כזבן זה מתאים לאלימים בינתיים הביטוי של מרן "בכל ביתי נאמן הוא " נאמר על משה מפי הגבורה ונאמר על אלי ישי מפי מרן אתם משתמשים במרן לקבל מנדטים ובפועל בזים לצוואתו קצת יושר לא יזיק אתם מוגדרים דתיים
ם
77
חייב אחדות
דימונאי
76
אנחנו נצביע לך ונחזק אותך בע"ה ב"נ
שלום
75
מר ישי - חבל על בזבוז עוד קולות. נכון שנעשה לך עוול במפלגת ש"ס, קבל את הדין ממי שאמר "והיה העולם"
משה שמיר
74
הגיעה העת לאחדות בציבור הדתי.
משה שמיר
73
דרדק. הלואי שימשיך לעמוד בראש המפלגה שלו ויחד עם ציפי ליבני יגיעו יחד ל9 מנדטים. אלי יש ודרעי יתרסקו שניהם אם לא יתאחדו וישמו המחלוקות בצד. מי שמתגאה ומפלג סופו שיתרסק. חבל שהיהדות החרדית תפסיד בגלל הפילוגים בין 3 ל6 מנדטים אבל זה מה שקורה כשאין אחדות במקומותינו.
ניסים
72
בס"ד ליתר דיוק אם זה בשיטת ריץ' רץ', זה לא "אחדות" אלא "איחוד" "טכני" שיקבע "וינציח" את הפילוג. כי אח"כ כמובן שיהיה ויכוחים מי שר מי מנכ"ל וכו'. "אחדות" פירושו של דבר כמו שהיה לפני הפילוג, דהיינו למחוק לגמרי את מפלגת הפילוג "יחד" [התאורתית] , ולהחזיר עטרה ליושנה כמו שהיה תמיד שאלי ישי היה בשר מבשרה
אורי
שס, וכמו שמרן - הרב עובדיה התווה את המפלגה, ועם חברי מועצת החכמים שהוא הכניס לקבלת ההחלטות.... זה קצת חוצפה לצאת להחליף 'מרן' ולפרסם תמונות של הרב עובדיה.... חוץ מכל הארס שהוא יצר בפילוג הזה... לא מתאים לך תחת דרעי? אז האופציה או מחלוקת או לפשוט נבלה בשוק... תבחר את האופציה השניה [ואני לא מתכוון
רן
71
118 היזהר בלשונך על תלמידי חכמים שלא ישמע כביזיון ולא שווה מאומה.
118
70
את זה יודעים להביא אבל כנס עם למעלה מעשרת אלפים איש אין ולא ציוץ אחד מעניין מי בעל הבית
דוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: