באנו לשדרג

מתכון לעדשים מנומרות אפויות עם כרובית, בטטה ודלורית

משום מה בארץ קוראים להן "עדשים שחורות", אך לזן הזה בכלל קוראים "עדשים מנומרות" מסוג Puy, האזור בצרפת ממנו הן מגיעות, ולכן הן גם נקראות עדשים צרפתיות. במתכון הבא הן מצטרפות לכרובית, בטטה ודלורית בתבנית אחת למנה חורפית ומנחמת במיוחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עדשים מנומרות או עדשים צרפתיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
  • 3 כוסות דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1/2 1 כוסות (340 גרם) עדשים מנומרות (הערה: סוגת מוכרים אותן תחת השם "עדשים שחורות")
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • חופן קטן של גבעולי תימין
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות רוטב סויה (אופציונלי)
  • 2 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית, הדלורית והבטטה עם 1/2 1 כפות שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור ומפזרים את הירקות בתבנית גדולה. צולים במשך 25-30 דקות עד שהירקות משחימים ומתרככים. בתום האפייה, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

2. במקביל, מחממים 1/2 כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית, ומטגנים את הבצל במשך 5-7 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.

3. מוסיפים למחבת את העדשים, את מרק הירקות ואת התימין, מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה. ממשיכים לבשל במשך 25-30 דקות עד שרוב הנוזלים נספגים והעדשים רכות אך עדיין מעט קשות (אל דנטה). מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מוציאים מהתבשיל את גבעולי התימין, ומוסיפים את הטחינה, רוטב הסויה והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב.

5. בתבנית גדולה, מערבבים את הירקות הצלויים ותבשיל העדשים ואופים במשך 20 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר