לכבוד שבת

מתכון לכרוביות מטוגנות, רכות וזהובות ברוטב לימוני

השפית מורן פינטו עם תוספת מיוחדת לעיקרית בשולחן השבת שללא ספק תגנוב את ההצגה. ההכנה פשוטה ומתחלקת לשני שלבים - טיגון פרחי הכרובית ולאחר מכן בישולם ברוטב לימוני מרענן. התוצאה: ביסים רכים וזהובים של אושר (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כרוביות מטוגנות ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית טרי, מפורק לפרחים
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף חרדל
  • 1 כוס קמח
  • מעט כמון
  • מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב הלימון:

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בקערה אחת, טורפים את הביצים עם החרדל, ובקערה שנייה מערבבים את המלח עם הכמון והמלח. טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הקמח ואז בתערובת הביצים, ומטגנים בשמן החם עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.

2. במקביל, מביאים את כל מרכיבי רוטב הלימון לרתיחה קלה.

3. מכניסים את פרחי הכרובית המטוגנים לרוטב החם, מערבבים עד שהם עטופים היטב ברוטב ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר