קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה
קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה (צילום: אושרית אברג'יל)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כפית תבלין עמבה
  • קורט קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • מעט תבלין לקציצות
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • 1 תפוח אדמה, טחון / מגורר דק דק
  • שמן לטיגון קל של הקציצות (לא חובה)
  • לרוטב:
  • 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • שמן לטיגון
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 שומר, חתוכים לרצועות עבות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מרק עוף טבעי
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות עגולות.

2. מחממים במחבת מעט, מטגנים את הקציצות להשחמה קלה מכל צד ומוציאים לנייר סופג (אפשר לוותר על השלב הזה).

3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה והשומר ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מעל מים לכיסוי. 

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.

5. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות לצמצום הרוטב. 

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.