Homemade

מתכון לגרנולה עם אגוזים תוצרת בית

כל מה שקצת מבין בתחום יודה שגרנולה זה עסק יקר - ואנחנו נסכים ונשאל בקול: אז למה לא להכין אותה לבד בבית? קבלו מתכון לגרנולה עם אגוזים תוצרת בית ודרך נוחה להכין אותה: אופים על חום נמוך ומערבבים רק פעם אחת, במקום הדרך הרגילה לפיה יש לערבב את הגרנולה במרווחים קבועים בזמן האפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גרנולה ביתית ממכרת (צילום: Rachael Gorjestani on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

שימו לב: תוכלו להוסיף / להמיר במתכון כל סוג של אגוז.

1. בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת רותחת. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל יחד עם אגוזי המלך והפקאן, ומתבלים בקינמון, אגוז מוסקט ומלח ים.

3. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל לסירופ הסוכר, מערבבים היטב ויוצקים את התערובת הנוזלית על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או בידיים.

4. מרפדים תבנית סטנדרטית (30X60 ס"מ) בנייר אפייה משומן, מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית או בידיים לשכבה אחידה ועבה שאינה עוברת את שפת התבנית.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 75 דקות, מוציאים מהתנור ובעזרת מרית גדולה, הופכים את הגרנולה לצידה השני. מחזירים לתנור לאפייה במשך 30 דקות נוספות, עד שהגרנולה יבשה ופריכה. מוציאים מהתנור ונותנים לגרנולה להצטנן היטב לפני ששוברים ומפוררים אותה. שומרים בכלי אטום במקום קריר ויבש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר