והילדים? מאוכזבים

עשרות מדורות פורקו בירושלים - בגלל השרב

בצל החשש לשריפות בשל מזג האוויר החם והיבש, פירקה עיריית ירושלים עשרות מדורות בשכונות החרדיות וברחבי העיר. משאית עם מנוף הגיעה ולקחה את הקרשים (חדשות)

(צילום: באדיבות המצלם)

הילדים נמצאים עדיין במוסדות הלימוד ובעיריית ירושלים ניצלו את הזמן בו הם יכולים כמעט ללא חיכוכים לפנות את המדורות שנמצאות במקומות מסוכנים שיכולים לגרום לדליקות.

משאיות מנוף של עיריית ירושלים פינו עשרות מדורות בשכונת הר נוף לאורך יער ירושלים כמו גם בשכונת רמות שם פינתה העירייה ברמות ג', כיכר מאורות משה, מדורת ענק שככל הנראה העלתה את חששם.

מזג האוויר החם והיבש במיוחד השנה לאור השרב מעורר חשש לדליקות ובכבאות אף הוציאו השנה הודעה מסודרת שאוסרת הדלקת מדורות כמעט בכל המקומות.

"אנחנו כבר שלושים שנה מדליקים ברחבה הזו, המנהל הקהילתי אישר בעל פה ואפילו הביא לנו שלט", אומר הרב חיים וינר, מקהילת 'מקור הברכה' שעורכת את ההדלקה הגדולה ברמות ג'. "דאגנו לכל אמצעי הבטיחות ורכשנו צינורות מים ארוכים במאות שקלים כדי שיהיו זמינים למקרה הצורך. כמו גם קצצנו את כל העשבים היבשים מסביב למניעת כל סיכון", הוא אומר.

מדובר בהדלקה שמגיעים אליה מאות מתושבי האזור, "זו תהיה אכזבה קשה לילדים, אנחנו משקיעים רבות בהדלקה הזו כדי שתהיה בטיחותית ותעמוד בכללים הנדרשים כדי לשמח את הילדים ואת כולם", אומר הרב וינר.

הרבנים הראשיים לישראל הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף והגאון רבי דוד לאו פרסמו אתמול (שלישי) 'קול קורא' להיזהר בעת הדלקת מדורות ל"ג בעומר ולציית להוראות כוחות הכיבוי וההצלה.

לדברי הרבנים הראשיים: "חובה עלינו לנהוג תוך שמירה על הלכות התורה הקדושה, ובראשם "ונשמרתם מאד לנפשותיכם", כאשר יש לציית להוראות כוחות ההצלה ולהימנע מהדלקת מדורות במקומות סכנה. להקפיד על האיסור החמור בשימוש בחומרי בעירה מסוכנים אשר יכולים לסכן את חיי הציבור המשתתף בהדלקות הרבות".

בנוסף מתריעים הרבנים הראשיים, כי השנה לאור החום הרב הצפוי להיות ביום ל"ג בעומר יש לנקוט בשמירה יתירה בכל הנוגע לגודל המדורות ומיקומן.

לדבריהם: "השנה באופן מיוחד, לפי התחזית אמור להיות חום גדול, ובמזג אויר כזה החששות רבים יותר. ראוי למעט במספר המדורות ובגודלן. אין כל צורך להעמיד מדורות גדולות שיש בהן סכנה, ועדיף להתלכד סביב מדורות מועטות. יש לזכור שהמדורה אינה תכלית היום, אלא הרעיון הוא להגביר את הדבקות בתורת הרשב"י".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
צימצום המדורות מצמצם את המידבור ולכן מצמצם את יוקר המחייה של ילדנו.
דור
14
עוד מעט יאסרו את הדלקת נרות החנוכה
משה
13
בשביל מה בחרנו שס וג'? מה עוזר 6/3? אצל החסידים לא היה קורה כזה דבר...בושה וחרפה!
שלום
12
שלטון הרשע במיטבו. ערב רב שאין להם שום שייכות לתורה ולצדיקים.
מרדכי היהודי
11
מצוין !!!!!!! הגיע הזמן לעשות סדר ולמנוע אסונות ‼️‼️ צריך להדליק מדורה מרכזית רק באישור הקהילה /העיריה /השכונה,ולתאם שיש השגחה ‼️‼️ אין להפקיר שום מקום ושום ילד ‼️ ילדים מאוכזבים ?!😒😒 הכל מתחיל בחינוך ...🙏🏻🙏🏻 חיזקו ואימצו ‼️‼️‼️
מלי
באמת הכל מתחיל בחינוך... יש הלכות ברורות בהלכה על זהירות הגוף וצריך להסביר יפה לילדים!
גיטי
10
הרבה יותר נוח ומועיל מי קבע שחייבים מדורה לכל הרוחות??????????????
לא מבין
9
ירושלים תישרף חלילה מחמת אפם של הקנאים למצוות עשה דאורייתא בעונש כרת של הדלקת מדורה בלג בעומר. והכל יודעים שאפם כי עז ועברתם כי קשתה, אולי עדיף להניח לירושלים להישרף באש רגילה.
מוישי
חמירא סכנתא מאיסורי לא כל פינה צריך ליהות מדורות ויוצא מתחת שליטה בפרט במזג אויר כזה. אפשר להתרכז במדורה אחד בכל שכונה ובפיקוח של מומחים
צבי כהן
8
פשוט תותח, אין עליו
רבי שמעון
7
כשרוצים אפשר להסתדר
מתי
6
א"א לאכזב ככה את הילדים...בשבילם לאסוף קרשים למדורה זה כמעט כמו לבנות דירה!!!!!!!!!!!!!! היו צריכים לחשוב על פתרון אחר....
אניאני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: