מתכונים לשבועות

מתכון לרולטיני: חצילים מגולגלים במילוי גבינות

אתם אולי לא מזהים את שם המנה, אבל חובבי השפות שבינינו ידעו לשייך את המילה הזו לאיטלקית ויזהו את המילה "רולטה" שמסתתרת בתוכה. ובכן, הם צודקים! מדובר בחצילים מגולגלים וממולאים בתערובת גבינות שאופים כמו לזניה עם רוטב עגבניות ופרמזן מעל (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רולטיני. חצילים מגולגלים במילוי גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך לכ-8 פרוסות כל אחד
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות רוטב מרינרה קנוי או ביתי (רוטב עגבניות בתיבול בזיליקום ופטרוזיליה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 2 כוסות (200 גרם) מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. יוצקים מחצית מכמות השמן באופן שווה בין 2 תבניות אפייה, מסדרים מעל את פרוסות החצילים, 8 בכל תבנית, ויוצקים מעל את המחצית השנייה של השמן. מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

2. אופים את החצילים במשך 12-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. מסובבים את התבנית באמצע האפייה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

3. מפחיתים את חום התנור ל-200, ויוצקים לתבנית אפייה מלבנית גדולה עם שוליים גבוהים 1/2 כוס רוטב עגבניות. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הריקוטה, האורגנו, 1 כוס מוצרלה מגוררת, 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

4. מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בקצה של כל פרוסת חצילים, מגלגלים ומניחים את הרול המוכן בתבנית עם רוטב העגבניות. יוצקים מעל גלילי החצילים את רוטב העגבניות הנותר, כוס מוצרלה מגוררת ואת הפרמזן.

5. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע. מצננים במשך 5 דקות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר