מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל
(צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
  • זמן הכנה
  • רמת קושי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 שוקיים (או 4 כרעיים)
  • 4 בצלים גדולים חתוכים ל-2 ופרוסים דק
  • 2 כפות סוכר
  • כוס משמשים מיובשים
  • כוס שזיפים ללא גרעינים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים סיר שמתאים גם לתנור, מאדים את הבצלים וכשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים 1/4  כוס מים.

2. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים.

3. כשהבצל בצבע שחום, מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים עד לקבלת צבע כהה.

4. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 5 דקות, מוסיפים עוף, סילאן ותבלינים ומטגנים את העוף מכל הכיוונים.

5. יוצקים מים, מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.

6. פותחים את הסיר, מזלפים סילאן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. ממשיכים את הבישול כשהסיר פתוח עוד כ-15-20 דקות, עד שהעוף מתקרמל. לשים לב שכשמכניסים את העוף לתנור, נשארו בו נוזלים.

8. אם תרצו לעדן מתיקות, תוכלו להוסיף כפית תבלין צ'ילי.