פנגריטטה - פירורי לחם מתובלים קלויים
פנגריטטה - פירורי לחם מתובלים קלויים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 2 קצוות של כיכר לחם שחור / מקמח מלא, רצוי מלחם לא טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 גבעולי רוזמרין - מסירים את העלים מהגבעולים וקוצצים אותם גס
  • גרידת קליפה מלימון שלם
  • מלח ים

אופן ההכנה:

אאא

1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם לפירורים גסים.

2. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את השום במשך כדקה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים כל הזמן כדי למנוע מהפירורים והשום להישרף.

3. מוסיפים את הרוזמרין, מערבבים, מוסיפים את גרידת הלימון וממשיכים לערבב. מתבלים במלח ומסירים מהאש כאשר הפירורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.