מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ופלפלים מוקפצים ברוטב תאילנדי

למה להזמין מבחוץ ולקבל מנה עם רכיבים עלומים כשאתם יכולים לתקתק את המתכון הזה בחצי שעה? עוף טחון וקוביות גמבה מוקפצים ברוטב סויה, דבש וצ'ילי עם שום, קשיו, וג'ינג'ר, בזיליקום ונענע שהכי טעים להגיש מעל אורז לבן ופרוסות מנגו טרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טייק אוויי תאילנדי תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 450 גרם עוף טחון
  • פלפל שחור
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 2 גמבות או פלפלים כתומים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס קשיו גולמי
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש
  • 2-3 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כוס עלי בזיליקום טרי קרועים גס
  • 1/4 כוס נענע טרייה קרועה גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן מבעבע, מוסיפים את העוף, מתבלים בפלפל שחור ומשחימים את העוף מכל צדדיו במשך כ-5 דקות, תוך כדי שמפרקים אותו בעזרת כף עץ.

2. מוסיפים למחבת את השום, הג'ינג'ר, הגמבות / הפלפלים והקשיו, ומקפיצים 2-3 דקות, עד שהשום ריחני. יוצקים מעל את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי והדבש, מביאים הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5-8 דקות, עד שהרוטב מצפה את העוף היטב.

3. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום והנענע. ממתינים 5 דקות לאיחוד מלא של הטעמים ומגישים את העוף, חם, לצד אורז לבן. אם אתם רוצים להרגיש לגמרי תאילנד, פרוסות מנגו טרי כתוספת לכל הטוב הזה יעשו את העבודה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר