שניצל דג בציפוי פריך עם רוטב טרטר. פילה-או-פיש
שניצל דג בציפוי פריך עם רוטב טרטר. פילה-או-פיש (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 2 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
  • 400 - 500 גרם פילה דג לבן (דניס, מוסר או לוקוס)
  • 4 לחמניות עגולות רכות, (בריוש למשקיעים)
  • שמן זית
  • לבלילת הציפוי:
  • 1 ביצה
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון (או כל חרדל אחר)
  • 1 כף קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • לרוטב טרטר:
  • 1 כוס מיונז (220 גרם)
  • 1 כף מלפפון חמוץ קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף צלפים, סחוטים וקצוצים דק (אופציונלי)
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טרטר ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות.

2. מפזרים את פירורי הלחם בתבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 3-5 דקות עד להזהבה. מעבירים מיד לצלחת עמוקה.

3. חותכים את הדגים לריבועים גדולים מעט יותר מרוחב הלחמניות (הם יתכווצו לאחר האפייה) ובקערה גדולה מערבבים היטב את מרכיבי בלילת הציפוי.

4. מצפים בזהירות את ריבועי הדגים בבלילה ואז בפירורי הלחם - מניחים את ריבוע הדג בצלחת ומפזרים מעל את הפירורים, כך שהדג יצופה היטב מכל כיוון.

5. מסדרים את הדגים המצופים בתבנית משומנת קלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהשניצלים פריכים ושחומים. חוצים לרוחב כל לחמנייה (כדאי לחמם אותה מעט קודם), מורחים בנדיבות רוטב טרטר על שני הצדדים, מניחים את השניצל במרכז, סוגרים ומגישים מיד עם עוד רוטב טרטר בצד.