באנו לשדרג

מתכון לבטטות אפויות במילוי יוגורט צ'ילי-ליים, אבוקדו וירקות

אז אתם רוצים לאכול קצת יותר בריא, במיוחד עם כל הג'אנק פוד שהילדים צורכים בחופש ואתם מצטרפים אליהם - אבל ירקות מאודים ועוף רגיל נשמעים לא להיט. אנחנו מבינים. הבטטות המוגזמות האלה עם יוגורט צ'ילי-ליים וירקות מעל זה בדיוק מה שאתם צריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בטטות ממולאות ביוגורט צ'ילי-ליים, אבוקדו וירקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות קטנות עד בינוניות, או 2 בטטות גדולות חתוכות לשניים
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

למילוי:

  • 1 כוס יוגורט יווני רגיל
  • 1 כף מיץ ליים טרי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי

לתוספות:

  • 1 עגבניה קצוצה דק
  • 1.5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את הבטטות על תבנית האפייה ואופים אותן עד שנהיות רכות, במשך 40-45 דקות. מוציאים מהתנור.

3. פורסים את הבטטות לאורכן במרכז ומועכים את בשרן במזלג. מורחים כפית משמן הקוקוס וקורט מלח ופלפל מעל כל בטטה.

4. מכינים את היוגורט: בקערה קטנה שמים את היוגורט, רוטב הצ'ילי ומיץ הליים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.

5. להגשה, מעל כל בטטה מטפטפים יוגורט, מפזרים מעט פרוסות אבוקדו, עגבניות ובצל ירוק ומעל לכל פלפל שחור גרוס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר