מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתיבול פיקנטי

ככל הנראה מדובר באחת ממנות הצד הגמישות ביותר שמסתדרת עם רוב העיקריות מכל קטגוריה; סטייק בשר, נתח דג או פסטה מוקרמת. כי מי יכול להגיד 'לא' לפלחים שמנמנים רכים ופריכים של תפוח אדמה? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תפוחי אדמה אפויים בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לפלחים אחידים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
  • 1/2 כפית קאיין
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 3/4 כפית מלח או יותר, לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ויוצקים את שמן הזית על תבנית גדולה עם שוליים גבוהים. מוסיפים את התבלינים לתבנית ומערבבים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה לתבנית ובידיים מערבבים אותם עם תערובת התבלינים והשמן.

3. אופים במשך 20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות. לאחר האפייה ממתינים 10 דקות ומגישים.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר