קנלוני במילוי עוף ובטטה
קנלוני במילוי עוף ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
  • זמן הכנה55 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 200 גרם קנלוני
  • למילוי:
  • פרפר חזה עוף, טחון גס
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בטטה גדולה, מגורדת גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום
  • קורט פפריקה גרוסה
  • קורט תבלין גריל עוף
  • לרוטב:
  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה גרוסה

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים והבטטה וממשיכים בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שחזה העוף מוכן).

2. ממלאים את הקנלוני ומניחים בצד.

3. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות. מנמיכים את האש ומכסים ל-7-8 דקות. 

4. מגביהים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות.

5. מסדרים את הקנלוני בסיר, מוסיפים 2.5-2 כוסות מים חמים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-25 דקות, תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים וניעור הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.

הערה:

ניתן להכין גם בתנור: מכינים את הרוטב לפי ההוראות, שופכים חצי מהכמות לתוך תבנית אפיה, מניחים את הקנלוני ומפזרים מעל את יתר הרוטב. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 25-30 דקות ובודקים אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.