מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

קנלוני זהו סוג של פסטה המגיע בצורת צינורות שאליהם מכניסים מילויים שונים ומצפים ברוטב. הוורסיה הזו טעימה מאד ופשוטה להכנה - בתנור או על הגז, אתם תחליטו (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
קנלוני במילוי עוף ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 200 גרם קנלוני

למילוי:

  • פרפר חזה עוף, טחון גס
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בטטה גדולה, מגורדת גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום
  • קורט פפריקה גרוסה
  • קורט תבלין גריל עוף

לרוטב:

  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה גרוסה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים והבטטה וממשיכים בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שחזה העוף מוכן).

2. ממלאים את הקנלוני ומניחים בצד.

3. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות. מנמיכים את האש ומכסים ל-7-8 דקות.

4. מגביהים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות.

5. מסדרים את הקנלוני בסיר, מוסיפים 2.5-2 כוסות מים חמים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-25 דקות, תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים וניעור הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.

הערה:

ניתן להכין גם בתנור: מכינים את הרוטב לפי ההוראות, שופכים חצי מהכמות לתוך תבנית אפיה, מניחים את הקנלוני ומפזרים מעל את יתר הרוטב. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 25-30 דקות ובודקים אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר