ארוחה מהירה

מתכון לפיצה מפטריית פורטבלו - ללא בצק וללא גלוטן

מתכון לפיצה שהבסיס שלה הוא פטריית פורטבלו ענקית - והתוספות עליכם. ארוחה טעימה ומהירת הכנה ללא התעסקות מיותרת עם בצק וטיפ שימנע מהצטברות נוזלים בתחתית הפטרייה בזמן האפייה. תוך חצי שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פיצה על בסיס פטריה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 פטריות פורטבלו גדולות ברוחב 10 ס"מ, ללא קרעים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2/3 כוס רוטב פיצה
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/3 כוס פרוסות זית שחורים
  • 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

1. שוברים או חותכים בזהירות את הרגליים מהפטריות וקוצצים אותן (הן ישמשו למילוי).

2. הופכים כל פטריה כך שהחלק הפתוח יהיה כלפי מטה, וחותכים צלב קטן במרכז הפטריה, מה שיסייע לניקוז נוזלים ומניעת הצטברותם בפטריה.

3. מברישים את הפטריות מבחוץ בשמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ואז הופכים אותן, מברישים את החלק הפנימי בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מסדרים את הפטריות בתבנית וממלאים כל פטריה ברוטב פיצה, רגלי הפטריות הקצוצות, בצל סגול ומחצית מכמות הזיתים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינה והמחצית הנותרת של הזיתים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר