פיצה על בסיס פטריה
פיצה על בסיס פטריה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 5 פטריות פורטבלו גדולות ברוחב 10 ס"מ, ללא קרעים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2/3 כוס רוטב פיצה
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/3 כוס פרוסות זית שחורים
  • 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

אאא

1. שוברים או חותכים בזהירות את הרגליים מהפטריות וקוצצים אותן (הן ישמשו למילוי).

2. הופכים כל פטריה כך שהחלק הפתוח יהיה כלפי מטה, וחותכים צלב קטן במרכז הפטריה, מה שיסייע לניקוז נוזלים ומניעת הצטברותם בפטריה.

3. מברישים את הפטריות מבחוץ בשמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ואז הופכים אותן, מברישים את החלק הפנימי בשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מסדרים את הפטריות בתבנית וממלאים כל פטריה ברוטב פיצה, רגלי הפטריות הקצוצות, בצל סגול ומחצית מכמות הזיתים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינה והמחצית הנותרת של הזיתים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות