אאא

מלפפונים חמוצים הם להיט בבית שלנו. מדי שבוע אוזלות כמה וכמה פחיות של המאכל המוזר אך מוסיף הטעם הזה מן המדפים בארונות המטבח שלנו. לתומנו, תמיד רוקנו את המיכל מהמיץ שהיה בו לתוך הכיור והשלכנו אותו לפח, עד שגילינו שיש דרך לנצל אפילו את המים האלו. הנה, 8 דרכים להעניק חיים חדשים למי המלח הללו:

ריכוך בשר

מי המלח של המלפפונים החמוצים עובדים מעולה כרוטב טעים (וכמעט נטול קלוריות) לעוף... או סטייק.

הכנת ירקות בתחמיץ

גזרים גמדיים, בצל סגול פרוס, כל ירק שלא יהיה. השליכו אותם לתוך צנצנת עם מיץ המלפפונים החמוצים ואחסנו במקרר, המתינו יומיים והופ! קיבלתם תוספות מקפיצות לכריך הבוקר שלכם.

עצירת שיהוקים

רק מי שסובל משיהוקים בלתי פוסקים יעיד כי כל הפתרונות ההזויים (משתיית מים בכלל או כשהגוף מוטה כלפי מטה) אינם מועילים, עד שהשיהוקים פשוט חולפים מעצמם ולבינתיים, הסבל הוא בל יתואר. ובכן, החליפו את המים במיץ המלפפונים החמוצים והבעיה אמורה להיפתר.

תחליף לחומץ 

מי המלפפונים החמוצים יכול למלא את מקומו של החומץ בכל מתכון בו הוא נדרש. (באמת.)

הוספת עניין למקרוני וגבינה (מק אנד צ'יז)

זרקו אותו פנימה כשאתם מערבבים את הגבינה והשמנת.

ולסלט תפוחי אדמה

פשוט הוסיפו אותו ישירות למיונז.

ניקוי מחבתות מנחושת

שפכו אותו לכלי והכניסו אליו את התבנית המושחרת למשך 15 דקות. זהו זה! מבריק.

הקלה על צרבת

כן כן, זה נשמע קצת מופרך, אך לגימה אחת ממיץ המלפפונים יכולה להפחית את התחושה הנוראה שמסבה הצרבת. נסו אותנו.