הארוחה החשובה ביום

מתכון ללחם תירס עם זיגוג של דבש, שיכול לשמש גם כמנה אחרונה

לחם תירס הוא שם כללי ללחם שהוכן, איך לא, מקמח תירס ורבים אוהבים את המרקם והארומה המיוחדים שיש לו. ניתן להגיש את הגרסה המעט מתוקה הזו עם ביצים וסלט מרענן או אפילו עם גלידה ביתית ופירות, כקינוח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כוס קמח תירס, מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 כפות חמאה מומסת, מחולקות
  • 4 כפות דבש, מחולקות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס לֶבֶּן
  • 1/2 כוס גרעיני תירס מתוקים טריים, לא מבושלים (או כל תחליף משומר / קפוא)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 22X31 ס"מ.

2. בקערה בינונית טורפים את הקמח הלבן עם קמח התירס, הסוכר, אבקת האפיה והמלח, עד לאיחוד.

3. יוצרים באר במרכז החומרים היבשים ומוסיפים 4 כפות חמאה מומסת, 2 כפות דבש, את הביצה והלבן. מערבבים את כל החומרים לשילוב.

4. מקפלים פנימה בעדינות את גרעיני התירס. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה. אופים את לחם התירס במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

5. בזמן שלחם התירס נאפה, מערבבים את 2 כפות החמאה המומסת הנותרות עם 2 כפות הדבש. ברגע שמוציאים את התבנית מהתנור, משתמשים במברשת בכדי לזגג מעל לחם התירס המוגמר את חמאת הדבש. מצננים לפחות 15 דקות לפני החיתוך לריבועים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר