לא צריך סיבה למסיבה: רולדת שוקולד במילוי קרם שמנת
לא צריך סיבה למסיבה: רולדת שוקולד במילוי קרם שמנת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לעוגת הספוג:
  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • למילוי קרם השמנת:
  • 30 גרם גבינה שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות חמאה, מרוככות
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה.

2. מקציפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית, עד לאיחוד מלא. מניחים בצד.

3. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר המגורען במשך דקה, עד להסמכה. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ותמצית הווניל ומקציפים עד לאיחוד פשוט. מקפלים פנימה את תערובת הקמח בעזרת מרית גומי ומערבבים יחד עד לאיחוד פשוט.

4. מורחים את הבלילה באופן אחיד על התבנית המוכנה ומיישרים בעזרת מרית. אופים במשך 11 דקות. מעבירים בזהירות רבה את נייר האפיה והעוגה למשטח שטוח.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את מילוי קרם השמנת: מקציפים יחד את גבינת השמנת, אבקת הסוכר, החמאה ותמצית הווניל בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה. 

6. לאחר שהעוגה הגיעה לטמפרטורת החדר, מורחים את תערובת גבינת השמנת באופן אחיד על העוגה ואז מגלגלים בזהירות את העוגה. עוטפים היטב את הרולדה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

7. מסירים את הניילון הנצמד ומעבירים את העוגה לכלי הגשה. מפדרים קלות את הרולדה באבקת סוכר מכל הצדדים, פורסים ומגישים.