מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב שמנת בזיליקום

ארוחת ערב קלילה ומהירה תוך חצי שעה. בונוס: ניתן להכין את הרוטב 2-3 ימים לפני השימוש ולחמם אותו סמוך להגשה, מה שהופך אותו למנה מועדפת כשאתם קצרים בזמן. מתכון לפסטה ברוטב בזיליקום מוקרם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה ברוטב שמנת בזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 15 גרם חמאה או 1-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס עלי בזיליקום טרי קצוצים גס
  • 1 כפית עשבי תיבול מיובשים לבחירתכם (בזיליקום, רוזמרין, מרווה, תימין)
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1-2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה.

2. ממיסים את החמאה בסיר רחב ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.

3. מוסיפים את השום, הבזיליקום ועשבי התיבול המיובשים, מבשלים 30 שניות ויוצקים פנימה את השמנת. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך ונדבק בקלות לגב של כף.

4. בעזרת מקל בלנדר טוחנים אותו עד לקבלת תערובת חלקה ואז מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים שוב לרתיחה וכשהרוטב מבעבע, מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת. מערבבים, מסירים מהאש ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר