חזה עוף וירקות צלויים
חזה עוף וירקות צלויים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 נתחי חזה עוף גדולים
  • 2 גמבות או פלפלים צהובים / כתומים, פרוסים לרצועות עבות
  • 12-16 גבעולי אספרגוס
  • 2-3 זוקיני גדולים, פרוסים עבה
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • קמצוץ צ'ילי גרוס
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

אאא

1. מתבלים במלח את נתחי העוף ומניחים בקערה. מניחים את הירקות בקערה נפרדת ומערבבים היטב את מרכיבי המרינדה.

2. יוצקים מחצית מהמרינדה על העופות ואת המחצית השנייה על הירקות. משרים במשך 5-10 דקות לפחות.

3. מחממים היטב מחבת פסים או גריל חשמלי, וצולים את העופות במשך 5-7 דקות מכל צד (תלוי בעובי), מוציאים לצלחת ומכסים בנייר כסף.

4. צולים את הירקות למידת העשייה הרצויה ומגישים מיד, יחד עם העופות.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות