טור דעה

אל נא תאמרו - ידינו לא שפכו את הדם הזה!

אותן חיות הקודש שהתעללו בו בחייו והזניחוהו לאחר מכן, עשו זאת ביודעין רק כדי לספק את יצר השעשוע. מישהו היה מעוניין שיעוללו לאביו את מה שעשו למנוח זצ"ל? (טור דעה)

(צילום: מאיר פרידמן)

בעיר בני ברק, עיר התורה והחסידות, ליוו היום (שני) מאות, למנוחת עולמים, את הרה"ח רבי ירחמיאל שניידר זצ"ל, שנפטר בגיל 56 בלבד, לאחר שנים של סבל ומכאוב.

פטירתו הכתה בהלם המונים מבני הציבור החרדי, שלתודעתם הוא פרץ לפני מספר שנים, לאחר שהחליט מי שהחליט לעשות עליו סיבוב ולהשתמש בו ככלי משחק ושעשוע לרבים.

השיטה הייתה פשוטה. אותם רעי לב נטעו בו את הדמיון כי תפקיד ציבורי נחשב נמצא בהישג ידו, במקרה זה "ראש עיריית בני ברק", ושכנעו אותו כי מעלליהם נועדו כדי לסייע לו לכבוש את היעד.

הוא תועד בשלל וריאציות. בביתו וברחוב, בסמוך לעיריית בני ברק וליד השטיבלאך, והסרטונים שלו מדבר ומאיים, מבטיח ומדבר כ"ראש העיר של בני ברק", כבשו את הרשת.

אך כמו כל דבר מצחיק, הריגוש הסתיים כעבור זמן מה. הוא הוזנח מאחור, ולמעט בניו המסורים ומספר מועט של ידידי אמת ואנשי חסד שהיו לו לעזר בכל צעד ושעל, איש לא טרח להמשיך ולהתעניין בו, או באמת לסייע לו במה שנדרש.

אותן חיות הקודש - שלי אישית אין מושג מי הם - שהתעללו בו בחייו והזניחוהו לאחר מכן, עשו זאת ביודעין רק כדי לספק את יצר השעשוע. הם הפכו אותו ללעג וקלס, ביזו אותו בכל דרך אפשרית ומי יודע אם לא החמירו את מצבו.

איני מאשים חלילה איש, אך הטרגדיה אינה רק במיתתו כי אם במה שעוללו לו בחייו. אדם שכל חפצו ושאיפתו הייתה להיות מעורב עם הבריות ולסייע לאנשים כפי יכולתו, הפך למרמס בידי פוחזים.

אל תטעו, השרץ הוכשר בטעמים רבים. הם הציגו תירוצים למכביר. "הוא רוצה את זה", הם סיפרו. "זה עושה לו טוב", הם הוסיפו. מישהו מאמין לזה? מישהו היה מעוניין שיעוללו לאביו את מה שעשו למנוח זצ"ל? התשובה ברורה וחד משמעית.

למרבה הצער והבושה, ההתעללות הזו לא התחילה ברב שניידר היקר ולא הסתיימה אחריו, אלא המשיכה וממשיכה עם שלל אנשים ודמויות, שמדמיינים עצמם במשרה מסוימת, ציבורית או רוחנית, ויש מי שאץ רץ כדי "לעזור להם" לכבוש את היעד, מתוך מטרה ברורה לספק שעשוע לליצנים.

לא כולם יודעים אבל במרכז עיר חרדית התגורר יהודי מבוגר ששימש כרב בית כנסת קטן וכל חייו חיפש להשפיע על קהל חסידים. בחכמתו, הבין הרב כי לשם כך הינו זקוק למעט פרסום. הוא יצר קשר עם מי שיצר, והודיע על מסירת שיעורים.

דברי הרב הוקלטו - לא לפני שטורפיו ניסו והצליחו למשוך את הרב בלשונו, הדברים הופצו וליהודים הייתה ליצנות אחת גדולה. אם לא די בכך, הרב מונה לאדמו"ר של חסידות שהומצאה באותם רגעים, ומכאן קצרה הדרך לסרטוני וידאו של הרב משוחח על ענייני ספורט, מוזיקה ופוליטיקה, שהופצו ברחבי הרשת - כאש בשדה קוצים.

גם במקרה זה, הכל נעצר לפתע פתאום, כאשר ביום אחד בהיר התמוטט האדמו"ר ונפטר לבית עולמו, אך "מורשתו" שנותרה היא החוכא ואיטלולא שנהפך בעיני הבריות בזכות אותם ציניקנים.

איני בא לקטרג על איש, אך האמת חייב שתיאמר: מי שחטא כלפי המנוח זצ"ל חייב קודם כל לבקש את מחילתו ובמהרה, ולקוות שסליחתו תתקבל שם למעלה. לאחר מכן לקבל על עצמו, מכאן ולהבא - להיזהר בכך שבעתיים, להתרחק כמו מאש מכל התעללות בחסרי ישע ולשכנע את האחראים לכך - לחדול, לעילוי נשמתו של הרב שניידר זצ"ל.

חוסו על נשמתכם!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (69%)

לא (31%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
26 - כמה שאתה צודק...
יוסי
31
כל ההתעסקות אתמול עם הלווייה ועכשיו עם ידינו לא שפכו זה המשך ישיר של אותם ליצים שמעלים כאילו את זכרו וממשיכים להפיץ חוזק עליו הכי טוב היה לעילוי נשמתו לא להזכירו כלל בתקשורת ומי שבאמת רוצה בטובתו שיפתח משניות וילמד לעילוי נשמתו
אייזיק
30
מילה בסלע. להזהר מפגיע בזולת כמו מאש!!! כל יהודי וגם שאינו בן ברית הוא צלם א-לוה ממעל.. וכולנו צריכים לשים לב היטב. ... בנוסף גם לכל אחד יש משפחה שגם אותם צריך לכבד. הכלל הוא כזה כשאני מדבר/פוגש מישהו צריך לדמיין שהוא הבן של... עשיר גדול או גדול הדור ואז נצליח לכבד בע"ה כראוי כל בריה.
אברהם יצחק
29
לכל המורים והמבינים הדגולים קל לכתוב בתור מורה או שכן אבל אף אחד פה לא חושב על המשפחה הורים וילדים למנוח יש בנות מקסימות! משהו פעם חשב עליהם? על הכאב והבושה? טוב עשית כותב יקר שכתבת את הטור הנוקב, מהתגובות נראה שהערת מצפון של אנשים רבים! שבתגובותיהם "המבינות" מנסים לנקות את המצפון שיש להם ובצדק! בכא
יי
28
כל מה שכתבת לא קשור לכתבה. גם אם הם נולדו עם מגבלות מסוימת . ולמדו היכן שלמדו וכל מה שהוספת ובכך יידעת את כל הציבור( וחבל. אף אחד לא ביקש ממך לעשות לו פרסומת כזו) כל זה לא מתיר לאף ליצן להתנהג כפי שמתואר בכתבה. וזו בדיוק כוונת הכותב. אני אישית נתקלתי בהקלטה שלו . וזה הציק לי מאודדד. כל מי שסיי
אמא
27
ידינו לא שפכו"? לא באת לקטרג"? לא היה אפשר לקצץ ,ביותר מחצי,את החיצים הקטלניים שנשלחו פה? את הכותרת שכביכול אנשי העיר פה רצחו ושפכו? חמדו לצאן ,שובבות , נגררו רצית להזכיר שמי שצריך לבקש סליחה ימהר? חצי מהכתבה מיותרת רצית להוקיע את הנושא ,ןלהזכיר למי שצריך , ללכת על קברו לבקש סליחה,עלה והצלח כמה מי
פיני החוצפן
26
יותר ויותר ברור לי שאפילו בחברה החילונית אין רמה כזו נמוכה של התנהגות! החברה החרדית חולה בהרבה מאד מחלות!
מרים
הסיבה היא מאוד פשוטה אין כזה דבר חברה חילונית שם כל אחד הוא נפרד
ג'פרי
עוד אחד מאלו שמקיאים על עצמם וממורמרים על הסביבה שלהם
חרדי גאה
25
היה פעם מסכן שכולם צחקו עליו ופתאום מישהו שם לב שבן אדם אחד נשאר רציני בחדר שאלו אותו למה יש פה אקשן צחק גם אז הוא ענה אם המשוגע לא היה הבן שלי גם אני הייתי צוחק יחד איתכם... רבותי אש אש אש אש אש כמה צער מסביבה כשצוחקים על מישהו אנא להתעורר
טוב לשמוע מוסר
תגובה ראויה וחכמה!
ט
24
בכל בית כנסת שמתאספים להם 'קיפקעס' בלע"ז, "קבוצות הנייעסנים" ומדברים ולועסים את החדשות הטריות, יבוא אותו מצתדק מתחנחן, שלרוב פקחותו אינו עולה על זו של נשוא הכתבה, ולאחר שישמע את כל הלשה"ר והרכילות, ויברר במדוייק למה באמת ההיא התגרשה, והאם הבן השלישי של ההוא באמת ברח מהבית, וכו' וכו' ולאחר שהוא יצחק
יהודי
סביר להניח שבכל המידות רעות היו אנשים טובים, ואולם אין להתעלם מכך שאנשים (כן גם מבוגרים בני 40!!!!) התקשרו לעבוד עליו, ולהוסיף לו מכאוב על מכאוביו זה מידות רעות ואפילו מושחות!!!!
א
23
אני זוכר שכל פעם שראיתי את הסרטונים איתו זה הציק לי שהופכים אותו ללעג וקלס ומה שהכי הפתיע אותי שכמעט כל מי שאמרתי לו שכואב לי לראות את זה טען בתוקף שהוא "אוהב את זה ואפילו יוזם" זה נשמע לי מוזר אז וגם היום. אני מכיר אישית שניים שהיו שותפים לנבזות הזאת ומקווה בשבילם שלא יתנו את הדין
דן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: