
כביש 4 נחסם הערב (חמישי) לחלוטין לתנועה במקטע שבין מחלף השבעה למחלף מסובים, זאת במסגרת הפגנות הפלג הירושלמי שהגיעו לשיא חדש של עצימות. בנוסף, נחסם הכביש באזור צומת גהה בידי מפגינים.
במקביל, לפני שעה קלה החלה חסימה אזור מחלף בן שמן בכביש 6, כאשר המוחים הגיעו באמצעות אוטובוסים ייעודיים.
המשטרה הודיעה כי כביש 6 סגור לתנועת כלי רכב במנהרת חדיד בשני הכיוונים, כביש 1 למערב במחלף גנות וכביש 4 במחלף השבעה-מסובים חסומים לתנועת כלי רכב בשני הכיוונים.
הפלג הירושלמי חסמו גם את המסילה בתחנת ת"א ההגנה, ומקטע הרכבת בין התחנה לבין לוד נסגר. מרכבת ישראל נמסר כי "בשל כניסת מפגינים לשטחי המסילה באיזור גנות בניגוד להנחיות ותוך סיכון משמעותי לבטיחותם, הופסקה זמנית בהנחיית המשטרה תנועת הרכבות באיזור וחלים עיכובים ושיבושים בקווי הנסיעה ברחבי הארץ, וכן נרשמים עומסים. התנועה תחודש עם פינוי המפגינים משטחי המסילה".
במקביל, כוחות משטרה גדולים ממחוז ירושלים נפרסו ליד בית נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית ביישוב מבשרת ציון, כלקח מהפארסה של מחוז ש"י בטיפול בהתפרעויות בבית השופט סולברג בגוש עציון. המשטרה כבר הציבה מחסומים ברחובות הסמוכים כדי למנוע הגעה לבית השופט, לפי שעה אין נוכחות של מפגינים במקום.
סגן מפקד מרחב השליטה באגף התנועה, רפ״ק שלמה בנו אומר בשיחה עם ״כיכר השבת״: “משטרת ישראל ערוכה לאפשר את חופש המחאה, אך גם לשמור על חופש התנועה. הציבור צריך להבין שביום חמישי אזור המרכז וגוש דן עמוסים ממילא. כל עוד נשמר האיזון בין הזכויות נאפשר להפגין, אך אם חופש התנועה ייפגע נפעל באגרסיביות כדי לשמור על זכות הציבור להגיע ממקום למקום”.


המשטרה: "לא נאפשר חסימות נוספות"
כוחות משטרה נרחבים פרוסים בשטח ופועלים לפינוי המפגינים מהכביש. נצ"מ עמיר ג'יבלי, פקד משטרת התנועה הארצית, הבהיר כי "אגף התנועה של משטרת ישראל ערוך בכוחות מעובים ובפריסה רחבה, לאור הצפי לריבוי אירועים גדולים ומחאות היום באזור המרכז".
ג'יבלי הוסיף כי "משטרת ישראל תאפשר לממש את זכות המחאה אך לא תתיר הפרה של הסדר הציבורי, פגיעה בשוטרים והפרת ביטחונם של משתמשי הדרך". המשטרה קראה לציבור הנהגים בגוש דן "להימנע ככל שניתן מלהגיע לצירים הבינעירוניים ולדחות נסיעות שאינן דחופות למועד אחר".

רקע: 17 תלמידי ישיבות הועברו לכלא הצבאי
ההפגנות פרצו בעקבות החלטת המשטרה להסגיר 17 תלמידי ישיבות שנעצרו בהפגנות מול בית השופט נועם סולברג אל הכלא הצבאי. כפי שדיווח כיכר השבת, ההעברה לכלא הצבאי נתפסת בקרב אנשי הפלג כ"חציית קו אדום" והכרזה על "עליית מדרגה חמורה ברדיפה האובססיבית שמנהלות רשויות המדינה נגד לומדי התורה".
בהודעה שפורסמה מטעם הפלג הירושלמי נכתב: "נצא מחר כולנו למאבק נחוש ובלתי מתפשר על כבוד התורה ולומדיה, בזעקה ברורה שתישמע בכל רחבי הארץ". גורמים בפלג הבהירו כי ההסגרות צפויות להביא להחרפה משמעותית במחאה ולהרחבת מוקדי ההפגנות ברחבי הארץ.


טקטיקה חדשה: מוקדים מפתיעים ברחבי הארץ
לפי ההערכות, החסימות לא מתמקדות אך ורק בצירים המרכזיים של גוש דן, אלא מתפרסות על פני מוקדים מפתיעים ברחבי הארץ. רמז עבה לטקטיקה החדשה ניתן בהנחיה פנימית שיצאה למפגינים, בה התבקשו במפורש שלא לשבש את תנועת הרכבות.
המשמעות, כך מעריכים, היא כוונה להשתמש ברשת המסילות הארצית כדי לשנע במהירות מסות של מפגינים למוקדי המחאה השונים בארץ. כפי שפורסם בכיכר השבת, פעילי הפלג הבטיחו "הפתעות" ושמרו לעת עתה על מוקדי החסימות בסוד מוחלט, כדי להקשות על היערכות המשטרה.
המלצה לנהגים: להימנע מהאזור
נכון לשעה זו, המשטרה פועלת להזרמת התנועה מחדש ומבהירה כי לא תאפשר חסימות נוספות. עם זאת, נוכח העצימות של המפגינים והפריסה הרחבה של כוחות השיטור, מומלץ לציבור הנהגים להימנע מהגעה לאזור המדובר ולהתעדכן בשינויים בהסדרי התנועה במוקדי הדיווח השונים.
יצוין כי מלבד הפגנות הפלג, צפויים הערב מספר אירועי ענק נוספים שיגרמו גם הם לפי ההערכות לשיבושים באזור המרכזי. עדכונים נוספים בהמשך.








0 תגובות