לכבוד שבת

מתכון לפטה כבד וריבת בצל - על סופגנייה

השפית מורן פינטו עם פרשנות חגיגית לסופגנייה עם ריבה: מתכון לפטה כבד עשיר בטקסטורה נהדרת וריבת בצל מתקתקה - השידוך הקלאסי. מניחים אותם על סופגנייה ומגישים לכל סועד כמנת פתיחה יפהפייה לשבת חנוכה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פטה כבד וריבת בצל - על סופגנייה (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לפטה כבד:

  • 400 גרם כבדים צלויים
  • 4 בצלים לבנים, פרוסים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מיונז
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות יין אדום יבש

לריבת הבצל:

  • 10 בצלים לבנים, פרוס דק
  • 3 כפות שמן
  • 5 כפות סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות יין אדום (לא תירוש)
  • סופגניות ריקות - קנויות או ביתיות - להגשה

אופן ההכנה:

הכנת הפטה:
1. מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה טובה, מסירים מהאש ומצננים במשך 10 דקות.

2. טוחנים את כל מרכיבי הפטה במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

הכנת הריבה:
3. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל כשהמחבת מכוסה. מידי פעם מערבבים, עד שהבצל זהוב.

4. מוסיפים את הסוכר למחבת, מערבבים היטב במשך כמה דקות, יוצקים מעל את היין ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתערובת מתגבשת לריבה. מצננים ושומרים במקרר בצנצנת אטומה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר