אכילת עלי דפנה: מדוע מוציאים אותם לפני ההגשה והאם הם באמת רעילים?

אם אתם חובבי מתכונים, ללא ספק נתקלתם שוב ושוב בבקשה להסיר את עלי הדפנה מהתבשיל לפני ההגשה. מה הסיבות לכך והאם הם באמת רעילים? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מבשלים עם עלי דפנה (בריאות)

חיה כהן | כיכר השבת |
עלי דפנה בתבשיל (צילום: shutterstock)

נתחיל בהיכרות קצרה: עלי דפנה מגיעים מהצמח "ער אציל" שגדל כעץ או שיח ועליו המיובשים משמשים כתבלין. מקור השם "דפנה" מגיע מיוונית, שם זר עלים אלה נחשב כסמל לניצחון ותהילה ומשם הביטוי הידוע "לנוח על זרי הדפנה".

עלי הדפנה הוזכרו במסכת גיטין כתרופה לתולעי מעיים ובימי הביניים הם שימשו כתרופה נגד מחלת הדֶבֶר.

בניגוד לאמונה הרווחת, עלי הדפנה אינם רעילים וזו אינה הסיבה להוצאתם מהסיר לפני הגשת האוכל. אז מה כן? אכילת עלי דפנה עלולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות.

עלי הדפנה אמנם משמשים לתיבול, אך טעמם מר וחריף. בנוסף, המרקם שלהם קשיח מאוד ושולי העלים חדים מאוד ואינם מתרככים גם לאחר הבישול. לכן, אכילת עלי דפנה, טריים או מיובשים, עלולה לגרום לחתכים בפה ובגרון, פגיעה בוושט וסכנת חנק.

בשל סכנות אלה, יש לבשל את עלי הדפנה בשלמותם בלבד, אחרת יהיה קשה מאוד לשלוף אותם מתוך המזון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר