לכבוד שבת

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא שמנמנות וטעימות

מתכון לפיתות ביתיות שמנמנות וטעימות עשויות מקמח מלא וכשהן מתייבשות - הן יכולות להפוך לקרוטונים. כך או כך, הן שידוך נהדר למרקים שלכם. בונוס: בצק הפיתה יכול להיות גם בסיס לפיצה, כך שמדובר במתכון שכדאי להדפיס ולתלות על המקרר. לנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פיתות ביתיות מקמח מלא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח רגיל - לאחר ניפוי
  • 1 כוס קמח חיטה מלאה - לאחר ניפוי
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים את הקמחים עם הסוכר והשמרים. יוצקים פנימה את המים ושמן הזית ומעבדים במהירות נמוכה / לשים ביד במשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק נוח לעבודה שלא נדבק לדפנות.

2. יוצרים כדור מהבצק, מניחים אותו בקערה משומנת, מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לאחר ההתפחה, נותנים כמה אגרופים לבצק כדי להוציא את האוויר שנכלא בפנים ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי.

4. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות ומגלגלים כל אחת לכדור עגול, מעט פחוס. מסדרים את הכדורים במשטח העבודה, מכסים אותם בניילון נצמד רופף או מגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.

5. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו תבנית אפייה ריקה כשהיא הפוכה - התחתית כלפי מעלה, כדי שתתחמם היטב.

6. במקביל, יוצרים 3 עיגולים דקים מכל כדור בצק, ואופים בקבוצות: הפיתות נאפות מהר מאוד, כך שבכל פעם מוציאים את התבנית, מניחים עליה 3-4 עיגולי בצק דקים ואופים במשך 5-7 דקות, עד שמתקבלות מכל עיגולי הבצק פיתות בגוון זהוב-שחום יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר