תוצרת בית

מתכון ללחם ללא לישה וללא התפחה ב-15 דקות עבודה

את הלחם הזה לא תצטרכו ללוש ולא להתפיח, הוא רך מבפנים וקריספי מבחוץ, דורש רק רבע שעה עבודה ועוד לא התחלנו לדבר על הארומה המדהימה שלו. נשמע כמו חלום? בדיוק. מתכון ללחם סודה אירי עם תוספות מפנקות שיגרמו לכם להכין אותו שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
החלום: לחם ללא לישה וללא התפחה ב-15 דקות עבודה (צילום: Stephen Walker on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות קמח - לאחר ניפוי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות (500 מ"ל) רוויון (חובצה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו פטרוזיליה, מרווה ועירית)

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים סיר ברזל יצוק בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים היבשים.

3. בכלי נפרד, טורפים את הביצה עם הרוויון ויוצקים את התערובת לחומרים היבשים.

4. מערבבים את הבלילה עד שמתגבשים גושים גדולים של בצק ואז מוסיפים את הגבינה ועשבי התיבול. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, דביק ומדובלל למראה (לא חלק מדי).

5. מעבירים את הבצק לסיר המוכן ואז חורצים שתי וערב בחלק העליון של הבצק עם סכין חדה. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור.

6. אופים במשך 30-45 דקות, עד שהלחם אפוי - נשמע קול חלול כשדופקים על החלק התחתון של הלחם ושיפודים שננעצים בו יוצאים נקיים. נותנים ללחם להתקרר במשך 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר