• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • כ-10 פרוסות פילה סלמון, ללא עור, פרוס דק
  • 1 סלסלת פטריות שימאג׳י או פורטבלו (עם קצוות חתוכים)
  • 4 כפות דבש
  • 1/2 כוס יין לבן
  • שמן זית בנדיבות
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה / שקדים קלויים, לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. כדאי לתזמן את ההכנה בין הרוטב לדג. מזלפים דבש על הדגים.

2. במחבת חמה עם מעט שמן זית, צורבים את הדג מ-2 הצדדים (כחצי דקה בכל צד).

3. לבינתיים, מכינים את הרוטב: מקפיצים את השום בשמן זית במשך מספר שניות. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד להזהבה.

4. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט, במשך 2-3 דקות, על להבה גבוהה. מוסיפים את הלימון, גרידת הלימון והתבלינים. אם רוצים יותר רוטב, ניתן להוסיף מים.

5. מרכיבים את המנה: מניחים את הסלמון בצלחת ומעליו שופכים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה/שקדים קלויים לקישוט.