לא נראה בכלל

מתכון לקציץ בשר ענק ועסיסי בלי אף חתיכת בשר

איך זה אפשרי, אתם שואלים? ובכן, גרסת הפרווה הזו למאפה הבשר הקלאסי לא נופלת מהמקור. מנה מנצחת שתכינו שוב ושוב - מכל הסיבות שאנחנו אוהבים: היא טעימה, היא סופר פשוטה והיא מפוצצת בערכים תזונתיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קציצת בשר ענקית ועסיסית - ופרווה לגמרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות או חומות
  • 1/2 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כוס גזר קצוץ דק - ידנית או במעבד מזון
  • 1-1.5 כוסות אגוזי מלך, קצוצים דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 1 כפית עלי תימין מיובשים
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס רוטב תמרי או רוטב סויה
  • 2 כפות פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה (לא חובה אבל מומלץ!)
  • 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
  • 2 כפות פשתן טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי: קטשופ ביתי <a href="https://www.kikar.co.il/349391.html">(לחצו למתכון)</a>

אופן ההכנה:

1. מניחים את העדשים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והעדשים רכות. מעבירים אותן לקערה גדולה ומועכים למחית. מוסיפים למחית את אגוזי המלך.

2. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד שהוא רך. מוסיפים את השום, הסלרי, הגזר, התימין, הפפריקה והפטרוזיליה. מטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.

3. מעבירים את תכולת המחבת לקערת מחית העדשים, מוסיפים את רוטב התמרי או הסויה, פתיתי השמרים, קמח שיבולת השועל, הפשתן והמלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

4. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את החלק העליון.

5. מורחים מלמעלה את רוטב הקטשופ או כל רוטב אהוב אחר או שמשאירים את המאפה ללא ציפוי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 50 דקות. מצננים את המאפה במשך 30 דקות לפני שפורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר