לא נראה בכלל

מתכון לגרטן תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול

"גרטן" הוא תבשיל קדירה אפוי מהמטבח הצרפתי המצופה בגבינה, כשהווריאציה הקלאסית ביותר כוללת תפוחי אדמה ברוטב גבינת שמנת. רק שהפעם, לקחנו את הבסיס המסורתי, החלפנו כמה מרכיבים באלטרנטיבות נהדרות לא פחות וקיבלנו גרטן תפוחי אדמה מוקרם - ופרווה לחלוטין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גרטן תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס
  • 1 פקעת שומר אחת, פרוסה

לרוטב:

  • 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית תימין מיובש
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1/4 כוס פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח 

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והשומר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10-15 דקות, עד שהם מתקרמלים.

2. מסיטים את הבצל והשומר לצד אחד של המחבת, מוסיפים את המרגרינה למקום שהתפנה וממיסים אותה. לאחר מכן, מוסיפים את מרכיבי הרוטב - השום והתימין ומטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים למחבת את הקמח והשמרים התזונתיים, מערבבים ומבשלים עוד דקה. יוצקים על הכל את ציר הירקות ומערבבים במרץ עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים.

4. מחחמים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים קלות תבנית קרמית עם שוליים גבוהים.

5. מסדרים בתחתית התבנית שכבה של מחצית מפרוסות תפוחי אדמה, עליהם את הבצל והשומר ויוצקים מעל מחצית מכמות הרוטב. מסדרים מעל את תפוחי האדמה הנותרים ויוצקים על הכל את הרוטב שנותר.

6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסויים ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהחלק העליון חום-זהוב ותפוחי האדמה רכים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר