מה אוכלים היום?

מתכון לצלי עוף וירקות - ארוחה טעימה לכל המשפחה

ללא ספק, זו מנה בסיסית ופשוטה שכל אחד צריך לדעת להכין - הריח כבר יזעיק את כולם למטבח. מתכון לצלי עוף וירקות. ארוחה טעימה, בריאה ומזינה לכל המשפחה שנשמרת היטב במקרר גם לימים הבאים. תוך שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה טעימה לכל המשפחה. צלי עוף וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג עוף, משולשים ושוקיים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות
  • 2 כוסות עגבניות שרי או עגבניות חתוכות גס
  • 1 גמבה, חתוכה גס
  • 1 כוס זיתי קלמטה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את תפוחי האדמה, הבצל, העגבניות, הגמבה והזיתים. בקערה נפרדת מניחים את העוף. לקערת הירקות, מוסיפים מחצית מכמות השום, השמן והחומץ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לקערת העוף, מוסיפים את המחצית הנותרת של השום, השמן והחומץ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

2. לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים, שופכים את הירקות בשכבה אחת, מסדרים מעל את העופות וצולים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים והעופות מבושלים.

ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר