סערת המשואה

אחיה של חני ליפשיץ תוקף: התעללות חסרת רחמים

יחיאל פליישמן, אחיה של חני ליפשיץ שהייתה אמורה להדליק משואה זועם: "שנים של פעילות, תרומה, עשייה מפוארת, נמחקו ברגע כי העזה לשתף פעולה עם טקס ציוני" (חסידים)

(צילום: Hadas Parush/Flash90)

חני ליפשיץ, שליחת חב"ד בקטמנדו, נאלצה לוותר על הדלקת המשואה ביום העצמאות הקרוב, בעקבות הוראה שקיבלה מבית דין רבני חב"ד בארץ הקודש.

אחיה, יחיאל פליישמן, פרסם פוסט זועם בעמוד הפייסבוק שלו בו יצא נגד הרבנים שמנעו מאחותו את הדלקת המשואה בטקס של המדינה הציונית.

"רודפי כבוד שמסתובבים במסדרונות הכנסת הציונית בכדי שימחאו להם כפיים ויחלקו תקציבי מדינה, להם ולמקורביהם", הוא תקף.

לטענתו, במקום לטפל במספר הגבוה של החולים והמתים בקהילותיהם, ובעשרות האלפים שאיבדו את פרנסתם בגלל נגיף הקורונה, השקיעו הם את זמנם בהפעלת לחצים על אחותו.

"כל עיסוקם בשבועיים האחרונים היה התעללות חסרת רחמים, לחצים ואיומים לפיטוריה בגסות רוח ממפעל חייה של אחותי היקרה שמוסרת את נפשה ואת נפש משפחתה בשליחות לא פשוטה בנפאל.

"ובמה היא חטאה? בכך שהעזה להסכים לבדה להדליק משואה בלי לבקש רשות מרבני חב"ד, ששיתפה פעולה עם טקס ציוני שאינו לרוח התנועה?!".

פליישמן הוסיף: "שנים של פעילות, תרומה, עשייה מפוארת, נמחקו מבחינתם ברגע כי העזה לשתף פעולה עם טקס ציוני. אז נכון, חב"ד היא תנועה אנטי ציונית למי שלא ידע. אבל כפי שלצערי יודע ונחשפתי לכמה דברים שלא זאת הסיבה היחידה".

השליחה חני ליפשיץ עצמה כתבה על ההחלטה: "אני כותבת לכם את השורות הבאות מתוך הלב שלי. מסיבות שאינן תלויות בי, נדרשתי לבטל את השתתפותי בטקס יום העצמאות.

"הודעתי זאת בצער רב לשרה מירי רגב היקרה ולצוות המקסים והנהדר שאחראי על הטקס. אני שוב מודה לכם! לכל אחד ואחת! על הברכות, האיחולים ובעיקר הוקרת התודה שהגיעה אלי מכל רחבי העולם. אולי לא עלה בידי להשיא משואה, אבל את המתנה שלי קיבלתי - חיים של שליחות. חיממתם את ליבי כל כך".

מאגודת חסידי חב"ד נמסר בתגובה כי "הסמכות לאישור ההשתתפות באירועים ציבוריים מטעם חב"ד באה"ק, היא בידי אגודת חסידי חב"ד, ובראשם בית דין רבני חב"ד, כפי הוראת כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו.

"תנועת חב"ד, שמפעילה אלפי מוסדות ובתי חב"ד של שליחים מסורים, חייבת לפעול אך ורק על פי הפרוטוקול והסדר שהטמיע בה הרבי בעצמו, וכל עקיפה של הסדר הנ"ל, עלולה לפגוע בעבודה הנפלאה והחשובה שנציגי חב"ד ברחבי העולם עושים מידי יום ביומו.

"אנו מודים לצוות בראשותה של השרה מירי רגב על הרצון להעריך את העבודה המרשימה שנעשית בכל העולם כדי לחבר את כל גווני עם ישראל, ונמשיך לעשות ככל יכולתנו כפי שציווה עלינו הרבי לאורך כל השנים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

129
היחיד שיתהפך בקבר שלו על זלזול בצדיקים , זה אתה,יצור שפל ..
למשה
128
מסתבר ומדהים שגם חב"ד מונהגת ע"י חבורת חשוכים מנותקים שברגע אחד הרסו את הסמפטיה וההערכה שרכשנו להם. אבל זה לא מוריד מהכבוד והאהבה לשליחים הנהדרים העושים עבודת קודש של קרוב יהודים ותמיכה בכל רחבי העולם.
האמיתי
127
חב"ד לא מזלזלת בנשים. להיפך. בחב"ד היחס לנשים הוא הכי טוב ומכובד. הסיבה שרבני חב"ד לא הסכימו למרת ליפשיץ שתדליק משואה - הייתה רק בגלל שחב"ד לא מזדהה עם יום העצמאות וזו זכותה של חב"ד לא להזדהות עם סמלי המדינה החילוניים.
למגיב 113. טעית
126
חני את מתוקה וחמודה ממש ברבי .נשמה ישנם עוד שלוחות בעולם שמוסרות את נפשן ממש עבור יהודים. ואת יודעת מה. אין להם נופים מדדדהימים כמו אצלכם. הם ממש לא עסוקים בחופשת חילוצים מההרים הרמים של נפאל. הם עסוקים כמוכם בחילוץ נשמות. והם היו מתייעצים עם רבני חבד קודם כמו שלוחים רגילים אז די. תממשיכו כרגיל מתוך
דוד
125
מה הפלא הגדול ששליחה של הרבי מצייתת לרבנים. כל השליחות היא עבודת ה' בטהרתה. מי שחושב אחרת לא התחיל להבין מה זו שליחות ואפילו הוא בן משפחה יקרה.
בנימין רבינוביץ
124
להדליק משואה? ומה עם צניעות? מה זה קשור לציונים? מה הקשר בין השליחות שלה והמעשים להדלקת משואה??? המעשים הולכים לאיבוד כי היא תשמע לקול רבני חב"ד? היא מראש לא הייתה צריכה להסכים, אין לאשה חרדית מה לחפש בטקס הזה.
יהודי
123
קידוש שם חב"ד, עכשיו ברור לכןלם שחב"ד הם אנטי ציוניים.
רחלי
122
בסוף זה מוציא את האמת על כל הדתים שעלאק אכפת להם מאיתנו ומהחילונים במסווה של קירוב . אבל האמת שאתם מגעילים איכס רק כבוד וכסף מעניין את החרדים כמו הליצן הזה ליצמן ליצן-מן שמדבר כמו אוטיסט מה לו בכלל ולרפואה או בכלל ליהדות סתם אחת באיצטלא של יהודי. או אריה דרעי. דרעקי. מה לו וליהדות בכלל סתם לוקח שוח
חילוני מהצד
שנה ופירש הוא הכי אומלל, אתה חרדק שחושב שאצל החילונים ירוק יותר, תיכנס לוואלה ותראה שם מאות חילונים שמגיבים, איך הם מגיבים שנאה קללות לכלוך טפשות, מאוד נמוך ומגעיל התגובות שם לכל בן אדם שפוי, אני רואה בתגובות פה של החרדים הרבה יותר חכמה ובינה מאשר שם, אז נכון אצל החרדים יש את הנושא של התגוננות מכל ה
חרדי
אתה יודע מה ההבדל בין חרדק לבינק? החרדק מרא אאת הפנימיות שלו החוצה אתה במסווה של חרדי עושה את כל העבירות שבעולם עושה מעשה זמרי ולובש בגדי פנחס ארצה ארור!!
חילוני מהצד
שקרן אין חילוני שמשתמש במילה איצטלא והמשחקי מילים שלך מתאימים לילד בכיתה א
אתה לא חילוני
איצטלא זה מילה שלומדים בפסיכומטרי חחח אבל מה לך ולזה אתה עדין תקוע בכיתה א בסדר אני לא חילוני ואתה לא חרדי חח איזה אידיוט חרדים אמיתיים לצערי רובם נאבדו בשואה בגלל שההנהגה היתה אומללה כמוך. היום החרדים של ימינו זה כת שלובשת שועל על הראש או כובע של אישה מאירופה מלפני 80 שנה ותו לא. זה רק מה שמבדיל
חילוני מהצד
תגובה כ"כ מגוחכת שאני בטוח שלא חילוני כתב את התגובה. דבר ראשון התבלבלת בשורה הראשונה "מאיתנו ומהחילונים" דבר שני זה שאתה קורא לדרעי דרעקי מוכיח Aשאתה חרדי דבר שלישי : זה שתכנה את עצמך חילוני מהצד" זה לא ישכנע שאתה באמת חילוני
א
לא התבלבלתי חכמולוג של שקל מאיתנו = חילונים אוהבי מסורת . מהחילונים= חילונים כמשמעו. תדקד במילותיי תמצא פנינים דבר שני דרעק זה זבל לא רק חרדים משתמשים דבר שלישי אני כותב את התגובה בשבת חחח עכשיו משוכנע שאני חילוני? האמת שאני די בטוח שגם אתה חילוני רק משחק אותה דתי וטאתה יודע את נגעי לבבך. ארור
חילוני מהצד
121
תעשו משהו לכבוד בורא עולם לא לכבוד שלכם בורא עולם בוחן ליבות וכליות יודע כמה אחוז יש בעשיית. המצוות וכו כמה לשם שמים אני לא יכול לומר שיש אפילו 10 אחוז לשם שמים וזה יותר מדי ותיהי מצות אנשים מלומדה איפו הלשם שמים איפוא האמת צריכים לדעת שאמנם מתוך שלא לשמה. אבל כמה כבר יש אמת כמה כבר יש לשם שמים זאת
משה
120
אתה סותר דברי רבך, הוא אמר שבחב"ד לא לומדים משניות ואתה אומר שלומדים רק משניות
לבחור מתגובה 106

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: