לאישה בהריון יש לא מעט מטלות להשלים ופינות לסגור: בחירת שם לתינוק, עיון בשיטות שונות המתיימרות להרגיל אותו לישון כמו שצריך וכמובן, יש את הלידה עצמה שכדאי לתכנן. אך בעת מאתגרת שכזו, עת הקורונה, יש תחושה שהדברים מעט יותר מורכבים מהרגיל. לכן, במקום להתעדכן בחדשות מדי שלוש שניות, תוך התבודדות בבית, הריוניות יקרות, כדאי שתשקלו לסמן וי על אחת מ-18 המשימות המרגיעות (והפרודוקטיביות!) הללו שכדאי לבצע לפני הגעת תינוק חדש לבית:
אין זמן טוב יותר לקנן מאשר בהווה.
גישה נוחה לחשקים היא המפתח.
קצת אוויר צח יעזור לנקות את הראש. רק הקפידו לשמור על מרחק מאנשים אחרים, כן?
גלו אם הוא ממשיך בביקורים שגרתיים לפני הלידה באופן אישי או ווירטואלי.
הימים האלו הם הזדמנות מעולה ליהנות מזמן איכות אחד עם השניה, גם בזמן שיש לכם עוד ילדים שמתרוצצים סביב.
הגב הכואב שלכן יודה לכן.
בתי חולים רבים מעדכנים נשים בהריון כיצד לנקוט באמצעי זהירות נוספים, בכדי להרחיק מהן חולים. לבית החולים שלכן אמור להיות דף אינטרנט המוקדש לתקשורת בזמן הקורונה.
אם טפשת הריון היא דבר אמיתי, ייתכן שתפספסו כמה קרוב התאריך המשוער שלכן. אפליקציית ספירה לאחור היא דרך נהדרת להתחיל את היום עם קצת חיוביות.
רוב הסיכויים שתשכחו את כל מה שקראתן בכל מדריך הורות עדכני, אבל העיקר הכוונה - נכון?
יש לכן את הזמן, יש לכן המלצות בלתי נגמרות, עכשיו כדאי להחליט איזו מותג חיתולים מתאים יותר לצרכים שלכן.
גם אם אתן מתכננות לעבור אותה בצורה טבעית לחלוטין או שאתן בוחרות מראש ללכת על אפידורל, אל תשכחו לקחת בחשבון את רצונותיכן לגבי הילד שלכן ברגע שהוא יגיע לעולם - ביות חלקי, מלא וכדו'.
אחיות נמצאות בלחץ בימים אלו יותר מתמיד ואם תעניקו להן ממתק או נר בחדר הלידה תעשו חסד ותתנו להן כוח להמשיך בעבודתן הקשה.
מרבית בתי החולים מגבילים את כמות האנשים שמורשים ללוות את היולדת לחדר הלידה - לאדם אחד. רבים גם סגרו את חדרי ההמתנה שלהם. עבור סבים וסבתות נרגשים, זו עלולה להיות הפתעה, כך שכדאי להתחיל את הדיאלוג איתם כבר עכשיו.
ישנם מספר אפליקציות ואתרים (Melissa Wood Health, Classpass ו-Glo, למשל) המציעים שיעורי אימון טרום לידתי וירטואליים. אחרי הכל, שמירה על גמישות עוזרת ללידה חלקה יותר.
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים
לרכים נולדים יש מערכות חיסון חלשות ולכן הורים חדשים רבים מקבלים את ההחלטה הקשה לבקש מסבים, סבתות ובני משפחה לפגוש את הקטנטנים שלהם באמצעות שיחת וידאו. נהלו שיחה גלויה עם בן הזוג כיצד לטפל בבעיה זו עם משפחתכם, כך שלא יהיו קווים מטושטשים או סבתות שמופיעות על מפתן דלתכן במפתיע.
רגע של אמת: ברגע שהתינוק יגיע, לא יהיה לכן זמן וכוח למאום, קל וחומר לא למאמץ הכרוך בעיון בספרים. עשו טובה לעצמכן וסיימו את ערימת הספרים על השידה שליד מיטתכן.
אתן אף פעם לא יודעות מתי הזמן הזה יגיע. אספו את הדברים שלכן (יש המון רשימות מצוינות ברשת) ובחרו את הבגד ליציאה מבית החולים, שלכן ושל התינוק. מה שבטוח-בטוח.
מעולם לא היה לכן זמן פשוט לנוח, לדאוג לעצמכן כמו שצריך ולהימנע ממפגשים חברתיים (זכרו, לנשים בהריון יש מערכת חיסונית מוחלשת). היו עדינות כלפי עצמכן וגופכן. אם אתן חשות מוצפות רגשית יותר מהרגיל, אל תהססו לתאם פגישת זום עם פסיכולוגית. כמובן שאם אתן מתחילות לחוש ברע פיזית, צרו קשר עם הרופא שלכן מיד.