מה נאכל היום?

מתכון להמבורגרים פרווה עסיסיים על בסיס בטטה וכרובית

הרבה המבורגרים צמחוניים חולקים את אותו פגם: יובש. אבל לא ההמבורגרים הללו מבטטה וכרובית. הם שומרים על צורתם כשצורבים אותם על הכיריים ומייצרים קרום פריך. אבוקדו מרוסק ומיונז מתובל ביתי לוקחים את המנה צעד אחד קדימה, כמובן, עם לחמניות המבורגר רכות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמו הדבר האמיתי: המבורגרים פרווה עסיסיים מבטטה וכרובית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 680 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 כוסות אורז כרובית
  • 1/3 כוס שומשום
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • ¼1 כפיות מלח גס
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 אבוקדואים, קלופים ומרוסקים למחית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 4 עלי חסה
  • 4 לחמניות המבורגר, חתוכות לחצאים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הבטטות לסיר בינוני ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מצמצמים ומבשלים עד שהן רכות מאד, במשך 12-15 דקות. מסננים.

2. בקערת מעבד מזון טוחנים את הבטטות, הכרובית, השומשום, השום, הפפריקה, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת פירורי הלחם ומערבבים רק עד לשילוב.

3. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים אחידים ויוצרים קציצות עגולות.

4. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הקציצות לתוכה. מטגנים, הופכים פעם אחת, עד להזהבה, במשך כ-4 דקות לכל צד.

5. בקערה קטנה טורפים יחד את המיונז ורוטב הצ'ילי. בקערה קטנה נפרדת מועכים את האבוקדו ומיץ הלימון.

6. לבניית ההמבורגר, מורחים את המיונז המתובל על החצי התחתון של הלחמניה. מניחים עלה חסה, קציצת המבורגר, תערובת אבוקדו, בצל ירוק ואת החצי העליון של הלחמניה. חוזרים על הפעולות הללו בשאר ההמבורגרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר