מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה בשרית פיקנטית בסגנון מקסיקני

מורן פינטו מנצלת את כל השאריות משבת לפיצה פיקנטית משובחת שתתחסל במהירות. ארוחה משפחתית משביעה ששווה כל דקת עבודה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פיצה בשרית בסגנון מקסיקני (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק הפיצה:

  • 1 ק"ג קמח, לאחר ניפוי
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

לרוטב העגבניות:

  • 3 עגבניות, מגורדות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן
  • מלח ופלפל שחור

לתוספת הבשר / עוף:

  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 כוסות עוף מבושל קצוץ או בשר מפורר
  • 1/2 קופסת תירס משימורים, מסוננת
  • 1/2 קופסת שעועית אדומה משימורים, מסוננת היטב
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס

תוספות אפשריות:

  • דוריטוס בטעם טבעי, שבור גס - לקראנצ'יות
  • רוטב סריראצ'ה - לחריפות

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים 5 דקות נוספות.

2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת התוספת הבשרית:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

4. מוסיפים את העוף או הבשר ומערבבים רק דקה אחת, ואז מוסיפים את השעועית, התירס והעגבנייה ומערבבים היטב יחד. מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.

5. במחבת קטנה על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי רוטב העגבניות, עד לקבלת רוטב סמיך.

הרכבת הפיצה:
6. כשהבצק תופח מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. משטחים את החלקים בידיים משומנות לפאי בצק בעובי חצי סנטימטר, ומסדרים אותם בתבניות. ניתן כמובן להכין מהבצק פיצות אישיות.

7. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מחלקים בין עיגולי הבצק את תערובת הבשר / העוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד ששולי הבצק זהובים מאוד.

8. מפזרים על הפיצות את שברי הדוריטוס ואופים עוד 7 דקות. מגישים מיד עם זילוף נדיב של רוטב סריראצ'ה, לצד סלט ירקות מרענן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר