פיצה בשרית בסגנון מקסיקני
פיצה בשרית בסגנון מקסיקני (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק הפיצה:
  • 1 ק"ג קמח, לאחר ניפוי
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • לרוטב העגבניות:
  • 3 עגבניות, מגורדות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • לתוספת הבשר / עוף:
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 כוסות עוף מבושל קצוץ או בשר מפורר
  • 1/2 קופסת תירס משימורים, מסוננת
  • 1/2 קופסת שעועית אדומה משימורים, מסוננת היטב
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • תוספות אפשריות:
  • דוריטוס בטעם טבעי, שבור גס - לקראנצ'יות
  • רוטב סריראצ'ה - לחריפות

אופן ההכנה:

אאא

הכנת הבצק:
1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים 5 דקות נוספות.

2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת התוספת הבשרית:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

4. מוסיפים את העוף או הבשר ומערבבים רק דקה אחת, ואז מוסיפים את השעועית, התירס והעגבנייה ומערבבים היטב יחד. מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.

5. במחבת קטנה על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי רוטב העגבניות, עד לקבלת רוטב סמיך.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

הרכבת הפיצה:
6. כשהבצק תופח מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. משטחים את החלקים בידיים משומנות לפאי בצק בעובי חצי סנטימטר, ומסדרים אותם בתבניות. ניתן כמובן להכין מהבצק פיצות אישיות.

7. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מחלקים בין עיגולי הבצק את תערובת הבשר / העוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד ששולי הבצק זהובים מאוד.

8. מפזרים על הפיצות את שברי הדוריטוס ואופים עוד 7 דקות. מגישים מיד עם זילוף נדיב של רוטב סריראצ'ה, לצד סלט ירקות מרענן.