1. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המגורדים עם השאלוט, הפטרוזיליה, התירס, החמאה המומסת, הקורנפלור, המלח והפלפל השחור, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. משמנים בחמאה או בכל שמן שרוצים תבנית עם 12 שקעים ומחלקים ביניהם את תערובת תפוחי האדמה. מפזרים מעל עוד קצת מלח ופלפל שחור.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות, ואז מעלים את טמפרטורת התנור ל-220 ואופים עוד 10-12 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה והקצוות משחימים. נותנים למאפינס להצטנן במשך 5 דקות לפני שמחלצים אותם מהתבנית ומגישים מיד.
ניתן לשמור בכלי אטום במקפיא במשך 3-4 שבועות, ולחמם במיקרוגל או בתנור (בחום של 180 מעלות).
הדסה | 03/06/2020 | 1 |