לכבוד שבת

מתכון לפודינג לימון קר ומרענן - הקינוח האידאלי לסעודת שבת קיצית

פודינג או רַפְרֶפֶת הוא קרם מתוק קרוש אך רך, שמוגש קר. הפודינג הזה מבוסס על קורנפלור, ביצים וחלב סויה עם נגיעה של גרידת לימון המוסיפה חמוציות עדינה שמעניקה נופך אחר לקינוח הזה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הקינוח האידאלי לסעודת שבת קיצית: פודינג לימון קר ומרענן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • ½2 כוסות חלב סויה
  • 3 חלמונים גדולים, טרופים קלות
  • 2 כפות גרידת לימון
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. טורפים יחד את הסוכר ואת הקורנפלור בסיר בינוני.

2. מוסיפים את החלב ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מוסיפים את החלמונים, הגרידה והמלח ומבשלים, תוך ערבוב תדיר בהתחלה ובסוף, על אש בינונית, עד להסמכה.

4. מורידים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון והמרגרינה.

5. יוצקים דרך מסננת לקערת הגשה גדולה או ל-4 כלי הגשה בודדים.

6. מניחים להתקררות בטמפרטורת החדר.

7. מכסים באופן רופף ומצננים במשך שעתיים לפחות ועד 3 ימים, או עד להתייצבות. מגישים קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר