באנו לשדרג

מתכון לפאי פלאפל מרשים וטעים טעים

אנחנו מעריצים גדולים של פלאפל. הוא בריא, פרווה וממלא בצורה יוצאת דופן ויכול להיות אפילו טוב יותר כשהופכים אותו לפשטידה טעימה. אנו ממלאים בצק פילו חמאתי בעיסת פלאפל קנויה או ביתית ואז אופים אותו. וכדי להשאר במסגרת האווירה הים תיכונית, אנו מגישים כל פרוסה מהפאי עם סלט קצוץ דק המורכב מעגבניות, מלפפונים ובצל וזילוף של טחינה מעל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מתכון לפאי פלאפל מרשים וטעים טעים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 10 יריעות בצק פילו קפוא שהופשר במשך לילה
  • 8 כפות חמאה מומסת
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי-שום
  • 500 גרם עיסת פלאפל
  • סלט קצוץ - להגשה
  • טחינה - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית פאי על תבנית מרובעת המרופדת בנייר אפייה.

2. מסירים את הדפים מבצק הפילו, אך שומרים עליו מכוסה במגבת מטבח לחה קלות (זה ימנע ממנו להתייבש ולהיסדק).

3. מניחים דף אחד של בצק פילו על משטח העבודה. מברישים את כולו בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף של בצק וחוזרים על התהליך עם שאר דפי הבצק.

4. מעבירים את שכבות בצק הפילו לתבנית הפאי ומאפשרים לעודפים להיות תלויים על הקצה. מכסים את הבצק במגבת לחה בזמן הכנת המלית.

5. מורחים את רוטב השום-צ'ילי באופן אחיד על בסיס הפאי. שופכים מעל את תערובת הפלאפל ומחליקים בעזרת סכין לשכבה אחידה.

6. אופים עד שהבסיס מזהיב והמילוי מתייצב, במשך 20-25 דקות.

7. להגשה, פורסים את הפאי ומגישים עם סלט קצוץ וזילוף של טחינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר