התוספת שתופסת

מתכון לאורז אדום מעולה בסגנון ספרדי

רסק עגבניות בסיסי, גמבות עסיסיות והשילוב המושלם של תבלינים (כמו אבקת שום, אבקת צ'ילי, כמון ואורגנו) הופכים אורז לבן רגיל לכזה שראוי להגיש במסעדה. אל תדלגו על קליית האורז, היא מוסיפה המון טעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז אדום מעולה בסגנון ספרדי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 כף כוסברה קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל והפלפל ומבשלים עד שהם מתרככים מעט, במשך 3-4 דקות.

2. מוסיפים את האורז ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא קלוי, במשך 2-3 דקות. מערבבים פנימה את הציר, רסק העגבניות, מיץ הלימון, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, האורגנו והכמון. מתבלים בחופשיות במלח ופלפל.

3. מעלים את החום לגבוה ומביאים לרתיחה. מצמצמים ומכסים. מבשלים עד לספיגת כל הנוזלים, במשך 15-18 דקות.

4. מסירים מהאש ונותנים לאורז לנוח במשך 3-4 דקות. מסירים את המכסה ומפרידים בעזרת מזלג. מקשטים בכוסברה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר