לכבוד שבת

מתכון לתבשיל חצילים ריחני ברוטב עגבניות

נזיד חצילים ארומטי להפליא ברוטב שום ועגבניות. מתאים כתוספת לבשר או לעוף בסעודת שבת ואם אתם לא מתאפקים, גם קודם, עם החלה, הטחינה והרוטב של הדג ילכו מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מתכון לתבשיל חצילים ריחני ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים במשקל 200 גרם כל אחד
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כוס (250 מ"ל) רוטב עגבניות
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) מים, או יותר, אם הרוטב נראה סמיך מדי
  • 1 כף רסק עגבניות
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי. מניחים במסננת ומפזרים מלח מעל. משאירים לעמוד כחצי שעה. שוטפים קצרות ומייבשים היטב על נייר מגבת.

2. מחממים 3 כפות מהשמן במחבת גדולה. מטגנים מחצית מהחצילים, בשכבה אחת, במשך כ-3 דקות לכל צד, או עד שהם מזהיבים יפה ודי רכים. מוציאים מהמחבת. מוסיפים את האחרים.

3. מוסיפים את השמן הנותר למחבת ומטגנים את הקבוצה השנייה של פרוסות החצילים. מוציאים גם מהמחבת.

4. קוצצים גס את שיני השום. מוסיפים למחבת, מערבבים פעם אחת במהירות. הם לא יצטרכו יותר זמן מכיוון שהמחבת כבר חמה.

5. מוסיפים מיד את רוטב העגבניות, המים, רסק העגבניות וקצת מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב להמסת רסק העגבניות ומסדרים את פרוסות החצילים חזרה במחבת.

6. יוצקים מעל מעט מהרוטב, בעדינות רבה, כך שיכוסו ברוטב. מורידים את החום לנמוך-בינוני ומכסים את המחבת.

7. מבשלים בעדינות במשך כ-10 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות כדי לאפשר לרוטב להתעבות מעט. מערבבים פעמיים בין לבין, אך בעדינות רבה.

8. מפזרים את המנה בצלחות, מניחים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר