ניצול שאריות

מתכון לסלט פנצנלה איטלקי עם רוטב מהמם

תראו, אנחנו יודעים שיש לכם שאריות לחם יבש. אנחנו גם יודעים שאתם מחפשים מתכון לארוחת ערב קלה, אך מספקת, שלא יקח יום שלם להכין אותה. לכו אנו ממליצים לכם ללכת המתכון הזה לסלט פנצנלה. זה סלט, כן, אבל הוא גם עשוי מלחם ויש בו עגבניות, מלפפונים ובצל סגול. יש אנשים שמוסיפים בזיליקום, שזה טעים, אבל אנו משתמשים באורגנו. ומוסיפים גם זיתים ופטה, מה שהופך אותו לים תיכוני והשוס: מכיוון שאין בו חסה, אפשר להכין אותו גם כמה שעות קדימה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט פנצנלה איטלקי עם רוטב מהמם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 כפות שמן זית
  • 10 כפיות חומץ בלסמי
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות אורגנו
  • מלח גס
  • 4 מלפפונים, חתוכים גס
  • 4 כוסות קוביות לחם ישן (מכיכר כפרי או באגט)
  • 4 כוסות עגבניות, חתוכות גס
  • 450 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 1 כוס בצל סגול, קצוץ דק
  • 24 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, משלבים את שמן הזית, החומץ, השום, האורגנו וקורט מלח. מערבבים עד לאיחוד.

2. מוסיפים את המלפפון, הלחם, העגבניה, הפטה, הבצל והזיתים. משתמשים בידיים כדי לערבב את הסלט ולחלק באופן שווה את כל המרכיבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר