• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לגלידה:
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • לטופי הקרמל:
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 25 גרם חמאה רכה
  • קורט נדיב של מלח - עדיפות לאטלנטי
  • 100 גרם בוטנים קלופים, קלויים וקצוצים (ניתן להשתמש במלוחים)
  • לציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב קצוץ, מומס
  • 75 גרם חמאת קקאו, מומסת

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את טופי הקרמל: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן / במיקרוגל. על אש בינונית, במחבת / סיר קטן, מניחים את הסוכר ולא מערבבים, עד שהוא נמס ברובו. חשוב לעמוד בסמיכות ולהשגיח עליו. כשהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי, מעט שחום, מערבבים בעזרת כף עץ ומיד שופכים פנימה את השמנת החמה, ב-3 מחזורים - ומערבבים תוך כדי, בזריזות. מוסיפים פנימה את חמאה והמלח ומערבבים שוב. מכבים את האש. מעבירים למסננת (רק אם יש גושים) וממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה, בטמפרטורת החדר).

2. מכינים את הגלידה: ממסים במיקרוגל את השוקולד, 150 גרם שמנת מתוקה וחמאת הבוטנים (אם משתמשים) ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מקציפים 100 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך השוקולד, לקבלת מוס אחיד. מזלפים לתוך 12 תבניות מיני מגנום בגובה 3/4 (משאירים מעט מקום לקרמל ולבוטנים). מקפיאים לחלוטין במשך מספר שעות.

4. מזלפים מעל את טופי הקרמל, מיישרים, מפזרים את הבוטנים ומהדקים. מקפיאים שוב לחלוטין.

5. מכינים את ציפוי השוקולד: מערבבים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה ומעבירים לכוס צרה. שימו לב: מצפים רק בשוקולד בטמפרטורת החדר ולא כשהוא חם מידי.